Volvos minstemann klar for produksjon

Få dager etter at reklamebildene lakk ut på nettet, publiserer Volvo de første offisielle fotografiene på Volvos nye kompaktklassebil.

Volvos minstemann klar for produksjon

Volvos minstemann klar for produksjon

  1. Store bilder


Det er ikke første gangen reklamebilder tilfeldigvis lekker ut på nettet en stund før den offisielle lanseringsdatoen. Bildene avslører i alle fall at Volvo C30 blir ganske lik konseptbilen som ble vist tidligere i år i Detroit. Det betyr en relativt spenstig design, og det betones også gjennom målgruppen Volvo har valgt seg ut. C30 skal nemlig appellere til yngre og mer urbane kjøpere.

Sportslig

Volvos minstemann klar for produksjon


Derfor er Volvo også nøye med påpeke at designen følges opp av sportslige kjøreegenskaper. Med tanke på at C30 bygger på samme plattform som S40 og V50, men er 22 centimeter kortere enn sedanbroren, burde den ha gode forutsetninger for å leve opp til det. Motorene er de samme som for S40/V50, og det betyr seks bensinmotorer og tre dieselmotorer fra 100 til 220 hestekrefter. De minste er firesylindrede og kommer fra Ford og PSA, mens Volvo selv står for de største motorene med fem sylindere.

Fireseter

Volvos minstemann klar for produksjon


Volvo C30 er en fireseters kombikupè som i følge Volvo greit skal romme fire voksne. De to bakerste setene er flyttet litt inn mot midten for å gi bedre romfølelse. Volvos Blind Spot Information System (BLIS) kan bestilles og sørger for å varsle deg om biler i dødvinkelen. For øvrig bør sikkerheten være førsteklasses, og det er ingen grunn til å tro noe annet enn at C30 får fem av fem stjerner i Euro Ncaps kollisjonstest.

Volvo C30 debuterer på bilutstillingen i Paris i september, og produksjonen begynner mot slutten av året. Vi kommer tilbake med flere tekniske data og priser når de er klare.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Volvo-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder