Fornyet Volvo XC90: Vi kan ikke se at "nye" XC90 er så mye mer forskjellig fra den vi kjenner i dag enn bilens eget speilbilde er. Foto: Volvo
Fornyet Volvo XC90: Vi kan ikke se at "nye" XC90 er så mye mer forskjellig fra den vi kjenner i dag enn bilens eget speilbilde er. Foto: VolvoVis mer

Volvo XC90: Fornyelse?

Den mest betydelig oppgraderte XC90 siden lanseringen for ti år siden, hevder Volvo.

I USA har den vært kjent noen tid, og det regnes som sannsynlig at dette er siste oppgradering Volvos store SUV får før den blir erstattet.

Forrige plattformgenerasjon

Det er grenser for hvor store endringer Volvo kan gjøre på denne bilen i og med at den ikke er basert på Volvos moderne, modulære plattform, som først ble utviklet etter at XC90 kom på markedet. XC90 ble faktisk introdusert for snart ti år siden. Her kan du lese våre reaksjoner etter at vi kjørte den i Sveits sommeren 2002.

Og nå er det altså tid for svanesangen - og det er ifølge Volvo en "herlig forfrisket" XC90 som får i oppdrag å synge den - sannsynligvis frem til cirka 2014.

Splitter nye Volvo V40 avduket

Trofast mot image

Det er det visuelle som i første omgang er blitt bearbeidet, selv om vi må innrømme at vi har problemer med å få øye på de helt store endringene. I hovedsak fremstår XC90 som den alltid har gjort, med det relativt røffe, høyreiste preget og sin relativt klasseløse fremtoning som har gjort den lettere å svelge for SUV-kjøpere som etterstreber et minimum av politisk korrekthet. Særlig i Norge har Volvo trukket veksler på dette imaget.

Nå lanserer Volvo sin ladbare hybridversjon av V60

Artikkelen fortsetter under annonsen

GAMMEL, MEN GOD: Den gamle modellen av XC90 hang med i nesten 13 år. Foto: VOLVO
VOLVO: Volvo hadde han fra før, men Volvo skulle han ha igjen. Det gikk dog ikke helt etter planen. Foto: DinSide
Fornyet Volvo XC90: Vi kan ikke se at "nye" XC90 er så mye mer forskjellig fra den vi kjenner i dag enn bilens eget speilbilde er. Foto: VolvoSmekrere?

Men Volvo forteller oss at bilen ser slankere og lavere ut. Dette er oppnådd via koordinering av eksteriørfargen og nye støtfangere foran og bak - i karosserifarge. Det samme grep er tatt når det gjelder sidebeskyttelse og hjulbuer. XC90 3.2 får for sin del sølvfarget dekor på støtfanger og innramming av baklykter i krom, dekor ved luftinntakene og nye 18-tommers lettmetallfelger.

Også interiøret er oppgradert og nye detaljer i rødt tre blir tilgjengelig. Alle versjoner får nå regnsensor som standardutstyr.

Mens vi venter...

Alt i alt virker dette som en relativt begrenset fornyelse - så at det er den viktigste på ti år sier sitt. Men så nærmer man seg da også enden på bilens livssyklus, og Volvo friga i fjor høst skisser som indikerer noe om linjeføringen på neste generasjon - hvilket vi for vår del synes er vesentlig mer spennende.

NESTE VOLVO XC90: Første indikasjon på utseende på skissen fra Volvo. Foto: Volvo
NESTE VOLVO XC90: Første indikasjon på utseende på skissen fra Volvo. Foto: Volvo Vis mer

Bedøm selv: