Volvo XC60
Volvo XC60Vis mer

Volvo XC60 innfrir med glans

Volvo XC60 gjør det skarpt i Euro NCAPs siste test. Også mange andre viktige modeller klarer seg bra, mens en gjør det bemerkelsesverdig dårlig.

XC60 får 37 av 37 mulige poeng for sin voksenbeskyttelse. Det er svært bra og et resultat som hittil kun er oppnådd av Nissan Qashqai. Også i barnebeskyttelsestesten gjorde XC60 det bra, men fire av fem stjerner er på ingen måte oppsiktsvekkende lenger. I fotgjengertesten gikk det ikke fullt så bra, som typisk er for slike SUVer. Her oppnådde XC60 bare to av fire stjerner.

I denne testrunden kom pickupen Ford Ranger dårligst ut med bare to stjerner. Et bemerkelsesverdig dårlig resultat. Se flere detaljer for alle modellene i testrunden her.

Se forøvrig vår oversikt for alle detaljer og poengsummer.

Dette er for øvrig den siste testen etter den gamle malen. Til neste år vil en ny sammenlagtvurdering også oppgis i form av totalsum-stjerner. Mer om dette kan du lese her.

Opel Insignia

Føreren i Volvo XC60
Føreren i Volvo XC60 Vis mer


Også andre interessante modeller har blitt testet. Blant annet fikk Opel Insignia fem stjerner for sin voksenbeskyttelse, eller 35 av 37 poeng. Barnebeskyttelsen ble belønnet med fire stjerner, men fotgjengertesten gikk dårligere med to av fire stjerner.

Honda Accord

Honda Accord fikk også 35 av 37 poeng i voksenbeskyttelsestesten, og dermed fem stjerner. Den fikk også fire stjerner for barnebeskyttelsen. Fotgjengertesten gikk forholdsvis bra med tre av fire stjerner.

Renault Megane med full pott

I kompaktklassen ble nye Renault Megane utprøvd. Den fikk som ventet fem av fem stjerner og i likhet med XC60 hele 37 av 37 mulig oppnåelige poeng. Barn- og fotgjengeren kan notere seg henholdsvis fire og to stjerner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sikker kabriolet

Også Peugeot nye kupékabriolet 308 CC gjorde det meget bra. 36 av 37 poeng, og dermed fem stjerner, er klart best i kabriolet-klassen. Barnetesten ble gjennomført med tre stjerner og fotgjengertesten med to.

Ford Fiesta

Ford Fiesta er en svært interessant småbil, et inntrykk denne testen befester. Den kan nemlig beskytte fører og forsetepassasjer med fem stjerner, og 34 av 37 poeng er bra i denne klassen. Også barn og fotgjengere er godt beskyttet med henholdsvis fire og tre stjerner.

Renault Megane
Renault Megane Vis mer


Lillebror Ka måtte imidlertid klare seg med fire stjerner. Alfa Romeo Mito på sin side fikk fem stjerner.

Dårlig pickup

Denne rundens taper finner vi i pickupen Ford Ranger. Den klarte bare to stjerner og 19 av 37 poeng i voksentesten. Riktignok sliter denne klassen fortsatt med dårlig kollisjonssikkerhet, men Rangers resultat er likevel bemerkelsesverdig dårlig.

Nye Volkswagen Golf ble også testet i denne runden, men disse resultatene ble publisert og omtalt for en drøy måned siden.

Full oversikt over disse og tidligere testede modeller finner du her.

Ford Ka
Ford Ranger
Honda Accord
Opel Insignia
Peugeot 308 CC
Renault Megane
Føreren i Volvo XC60
Volvo XC60
Stolpetest
Alfa Romeo Mito
Ford Fiesta