Volvo XC60 avslørt

Her er det aller første bildet av Volvo XC60.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ok, kvaliteten er ikke all verdens, men grunnen til at vi likevel velger å publisere dette mobilfotoet er ganske enkelt at det er det første bildet av Volvos nye kompakt-SUV. Ikke engang tungt kamuflerte testbiler har blitt fanget på film av ivrige spionfotografer per i dag.

Viktig modell

Så får det heller være at oppløsningen er dårlig og at hele bildet har fått seg en knekk på midten. Vi klarer likevel å se at dette er noe nytt, og trolig Volvos viktigste nykomling de neste par årene.

XC90-baby

image: Volvo XC60 avslørt

Volvo XC60 avslørt

  1. Store bilder


Fotografen selv sier at bilen lignet på en baby-XC90 med klare drag fra sedanen S80. Og riktignok virker proporsjonene noe slankere enn storebrors. Fronten var i følge bildetaker annerledes enn på konseptbilen som ble fremvist for et snaut år siden på bilutstillingen i Detroit. Hekken virker å være typisk Volvo og ikke like spenstig som på omtalte designstudie.

Freelander-søsken

Volvo XC60 kommer til å dele mye teknikk med Land Rover Freelander og vil bli utstyrt med en rekke motorer som går på både bensin, diesel og E85. Firehjulstrekk er en selvfølge og vil bli levert av svenske Haldex, som på andre Volvoer. Vi regner imidlertid med at det er snakk om fjerde generasjon av det etter hvert så velkjente systemet, noe ingen av Volvos modeller har i dag.

Reklamefilm

Bildet er manipulert
Bildet er manipulert Vis mer


Grunnen til at dette første bildet i det hele tatt ble tatt, var noe som så ut som en reklamefilminnspilling. Det betyr at den endelig bilen ikke er alt for langt unna, men det eksakte tidspunktet er ennå uvisst. Trolig er det snakk om en gang rundt midten av 2008. I såfall burde man være klar til modellåret 2009 med produksjon.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Volvo-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder
  • Kilde: Automedia