Volvo V60 Polestar

Nå trekker den svenske bilprodusenten fram den spreke stasjonsvogna igjen.

<b>SPINNVILL:</b> Polestar trimmer Volvo med velsignelse fra produsenten selv.  Foto: Newspress
SPINNVILL: Polestar trimmer Volvo med velsignelse fra produsenten selv. Foto: Newspress Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Polestar er tuneren som har spesialisert seg på å trimme Volvo-biler, med velsignelse fra produsenten selv. Ryktene har gått om at en ny utgave av Polestars V60 er på vei.

Den ble vist fram på bilmessen i Chicago denne uken, og som en ekstra show-faktor er også den blå signaturfargen på plass.

Vi har tidligere snakket med Polestar, og de takker for godt samarbeid med Volvo. Lenger ut i praten skinner det likevel gjennom at de ikke har fått så frie tøyler som de skulle ønske.

- Vi kunne gjort mye råere ting med disse bilene, fortalte representanten fra Polestar til DinSide, før han la til at de ikke får lov.

Dermed forsvinner drømmen Polestar har om å lage konkurrenter til BMWs M-serie og Mercedes-Benz sine AMG-modeller.

S eller V

Bilen de viser frem i Chicago er den sterkeste bilen de noen gang har laget ment for massemarkedet. Bilen baserer seg som nevnt på 60-serien, og du kan selv velge hvor vidt du skal ha den som sedan eller stasjonsvogn, S- eller V.

Dersom du krysser av for pakken fra Polestar på utstyrslisten, så får du 345 hestekrefter å leke med, og da er det en treliters rekkesekser med turbo som er brukt som utgangspunkt.

Tidligere har Volvo og Polestar også samarbeidet om å lage friske versjoner av C30.

Krefter er ikke nok

Det er uansett ikke nok bare å putte på med krefter. Polestar er ingen nybegynnere i gamet, og har satt på et sett Öhlins støtdempere som er spesialdesignet for denne bilen. De har dessuten satt på et sett 20-toms felger.

Ikke bare stemmer det for de sportslige kjøreegenskapene, men det gjør definitivt også noe med designen.


Se flere bilder her:

SPINNVILL: Polestar trimmer Volvo med velsignelse fra produsenten selv. Foto: Newspress


Dessverre skal ikke bilene masseproduseres, og til USA kommer det bare 120 biler. Hvor mange Volvo Personbiler Norge vil få vites ikke, men skal du sikre deg et eksemplar bør du definitivt ta kontakt med det første.

Da kan du skaffe deg en bil som i det minste vekker oppsikt med sitt utseende, ettersom alle Polestar-utgavene også kommer med et behørig tilpasset stylingkit.

Volvo overrasket, som noen kanskje vet, mange i gamle dager ved å stille med en Volvo 850 herregårdsvogn i BTCC-serien, den gang med Richard Rydell bak rattet. Det gikk slettes ikke så verst, men Volvo har ingen planer om å gjøre noe tilsvarende med S60 eller V60.