Spy-Shots of Cars
Spy-Shots of CarsVis mer

Volvo V60 kommmer også

Volvo utvider modellrekken med viktige modeller ved å lansere både S60 og V60

I høst viste Volvo for første gang bildene av den nye S60. Den kommer på markedet på sensommeren. Dagens S60 kom på markedet i 2000 og har holdt det gående frem til i fjor. Det er et ganske langt løp for en bilmodell, og mye lengre enn det som er normalt. Det vanlige er nå en livssyklus for en bil på cirka 7 år. Volvo har kanskje vært litt i villrede om hva de skal gjøre med denne modellen, og selveste herregårdsmerket valgte også ikke å lage stasjonsvogn av utgåtte S60.

Nå er det sikkert at V60 også står på planen. Den skal etter alle solemerker vises på bilmessa i Paris til høsten, og vi regner med at den kommer markedet etter det. Kanskje vi ser den i Norge rundt årsskifte 2010/2011?

Teknologi

Noe av det som blir trukket frem i forbindelse med den nye S60 er fotgjengerbeskyttelsen som gjør at bilen bråstopper i lave hastigheter. Dette skal gjøre at det blir bortimot umulig å kjøre på et menneske så lenge man holder en hastighet som er lavere enn 25 kilometer i timen.

Les mer om det på denne lenken.

I tillegg jobber Volvo iherdig med å lansere en plug-in hybridbil. Vi har testkjørt denne, og selv om det åpenbart gjenstod en del arbeid i høst, garanterer Volvo at de skal være først på markedet med denne teknologien i 2012. Peugeot regner også med å være først med plug-in hybrid. Peugeot skal lansere hybridversjon av 3008 i 2011 og plug-in i 2012. Her blir det tett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi testkjørte Volvoen i høst. Mer om det finner du her.

Vi har også kjørt Peugeot 3008 Hybrid. Den saken finner du her.

V70 eller V60?

Vi kjørte plug-in hybrid i dagens V70. Vi tror ikke at dagens V70 blir lanseringsmodellen for denne hybrid-pakka. Det kan like gjerne bli V60. Det som er fint med hybridpakkene til Volvo og Peugeot er at de også resulterer i firehjulsdrift, i hvert fall når det er strøm på batteriene til å drive bakhjulene.

Ingen ting om motorer og drivlinjer er kjent ennå, men nærmere våren kommer uansett data for S60. Det meste herfra vil også stemme for V60.

Spy-Shots of Cars
Spy-Shots of Cars
Spy-Shots of Cars
Spy-Shots of Cars
Spy-Shots of Cars