Volvo V40 T4 (2003)

Volvo er kjent for å være uslitelige biler. V40 T4 er attpåtil en supersprek stasjonsvogn som ser bra ut, og gjør alt du ber om. Kan det bli bedre? Ja…

Volvo V40 deler plattform med karismaløse Mitsubishi Carisma og fikk derfor ikke den helt store mottakelsen da den kom i 1995. Men etter som tiden gikk, utviklet den seg til en knakende god bil - på linje med hva man forventer av Volvo.

LES OGSÅ:

Stasjonsvognene til Volvo appellerer til mange ulike mennesker. Men småbarnsfamilier hvor mor er ekstra opptatt av sikkerheten og far av imaget var hyppige gjengangere på kundestatistikken. Kjører du V40 til barnehagen for å plukke opp dine små, blir du sett på som en ansvarlig og fornuftig person med sans for kvalitet. T4 er raskere enn for eksempel Audi A4 1,8T.

0-100 km/t på 7,3 sekunder er meget bra, og bilen føles også kvikk på veien. Men spesielt morsom å kjøre er den allikevel ikke. Kjøreegenskapene er helt greie, men ikke noe mer. Girkassen er meget bra, og sikkerheten er av beste Volvo-nivå. Du kan kjøre inn i en av veggene på Akershus festning i 200 km/t med denne bilen uten at du trenger å ringe Falken. Det er bare å rygge ut av den ødelagte veggen og kjøre hjem med en bulk i frontfangeren...

Interiør
Det er greit og ryddig i T4’en, men setene er svært harde. Kvalitetsfølelsen og designet kan heller ikke sammenlignes med de større Volvo-modellene.

Oppsummering
Hvis du kikker etter V40 er det altså T4 som er bilen. Da får du nemlig en 200-hesters kruttønne! For en 1998-99 modell må du ut med mellom 50- og 100 000 kroner, avhengig av stand. Markedet er derimot ikke akkurat oversvømt. En brukt Volvo er kjent som noe av det tryggeste du kan gjøre ved siden av lefsebakingskurs på gamlehjemmet.

Svigermor kan heller ikke klage på at bilkjøpet er ufornuftig når det er snakk om en Volvo stasjonsvogn. Bare ikke nevn at kjerra har 200 hester og er god for 235 km/t... Motor og drivverk er slitesterkt, og bør ikke by på problemer. De tidligste modellene hadde et par barnesykdommer, men rundt 1998 var disse stort sett borte.

Hvis du bare gir din V40 vanlig service, bør den gi deg årevis med rimelig kjøreglede. Volvoer er også populære på bruktmarkedet, så ditt verditap blir ikke katastrofalt hvis du finner på å selge den om et par år.

Testresultat

Volvo V40 T4 (2003)

Rask, god kvalitet

Traust, høyt forbruk