Volvo tenker nytt

Volvo viser en spenstig konseptversjon av neste generasjon S60.

S60 er i dag en aldrende sedan i mellomklassen. Konseptet som nå vises frem hinter kraftig om at modellbetegnelsen vil bli brukt på en litt annerledes bil i fremtiden. Nå skal det dreie seg om en sterkt kupeinspirert sedan.

Skikkelig kupé

Volvos kupeerfaringer begrenser seg i nyere tid til første generasjon C70 som ble introdusert i 1997. Riktignok er dagens C70 en kupékabriolet, men det er likevel noe ganske annet enn det S60 vil bli. Trolig sikter man seg direkte inn på BMW 3-serie og Audi A4/A5.

Inspirert av XC60

Det ene eksteriørbildet som nå er offentlig, er som dere ser ganske mørklagt og viser bare delvis hvordan konseptbilen blir seendes ut. Legg spesielt merke til grillen og frontlyktene som har tydelige likheter med dem på nye XC60. Vi noterer også en bølgeformet skulderlinje som unektelig har en del til felles med den på Audi A5. Bakdørene er svært godt skjulte.

Volvo tenker nytt


Rent teknisk er det lite som er kjent. Men vi regner med at bilen blir basert på mye av den teknikken som er brukt i XC60 og V70. Det betyr forhjulsdrift og trolig mulighet for firehjulsdrift. Volvo selv lover betoning av bilens sportslige egenskaper.

Interiør

Interiørskissen avslører neppe alt for mye av hvordan den endelige produksjonsbilen blir seendes ut. Men midtkonsollen blir i kjent Volvo-stil svevende og i dette tilfellet tydeligvis ganske langstrakt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Volvo S60 Concept skal vises på bilutstillingen i Detroit like over nyttår. Produksjonsvarianten skal kommer i 2010.