<strong>FULL STOPP:</strong> Volvo stopper all produksjon i Sverige. På bildet ser du modellen XC40. Foto. Rune M. Nesheim
FULL STOPP: Volvo stopper all produksjon i Sverige. På bildet ser du modellen XC40. Foto. Rune M. Nesheim Vis mer

Coronaviruset:

Volvo stopper all produksjon i Sverige – 45.000 rammes

Volvo Cars og Volvo AB stopper midlertidig all produksjon i Sverige fra og med neste uke som følge av koronakrisen. 45.000 tusen ansatte sendes hjem.

Publisert
Sist oppdatert

Volvo Cars og Volvo AB, som er to forskjellige selskaper, stopper midlertidig all produksjon i Sverige. Dette skjer i kjølvannet av coronakrisen.

Både person- og lastebiler

Lastebilselskapet Volvo AB melder at 20.000 ansatte permitteres fra og med neste uke. Hvor lenge de permitteres, er foreløpig uklart.

For de ansatte betyr dette at lønningene reduseres med 7,5 prosent. For konsernledelsen reduseres lønnen med 20 prosent, ifølge selskapet.

I tillegg har selskapet Volvo Cars stoppet all produksjon ved fabrikkene i Torslanda, Skövde og Olofström i Sverige.

Også fabrikker i Belgia og USA rammes av produksjonsstansen i Volvo Cars.

I Sverige vil alle fabrikker i første omgang være stengt fra 26. mars til 14. april. I Belgia holder de stengt til 5. april.

Rammer Sverige hardt

25.000 ansatte i Sverige blir rammet, opplyser styreleder i Volvo, Håkan Samuelsson, til Sveriges Radio.

Ifølge Stefan Elfström i presseavdelingen i Volvo blir det ikke oppsigelser, men permitteringer der staten vil dekke rundt halvparten av lønnskostnadene.

– Ambisjonen er deretter å gå tilbake til normal produksjon, sier Elfström.

Gjelder mange produsenter

Dinside har flere ganger den siste uka meldt om andre, store bilprodusenter som har stoppet produksjonen, som en direkte konsekvens av coronaviruset. Det kan du lese mer om i saken under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer