Volvo Sensus: Originalt nettbrett i bilen

Vi har bare ventet på det originalmonterte nettbrettet for bil. Her er det.

<strong><B>DISKRET:</strong></B> Volvos nettbrett er bakt inn i dashbordet. Foto: Fred Magne Skillebæk
DISKRET: Volvos nettbrett er bakt inn i dashbordet. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilprodusentene kriger om å ha de beste løsningene for multimedia i bil, og de som ennå ikke har kommet opp med et slikt system jobber garantert i kulissene for å få det ferdig. Sånn har det også vært med Volvo, som nå avslører siste utgave av sitt Sensus-system.

Muligens verdens beste bilstereo

Surfe nettet

Volvo har valgt et applikasjonsbasert system med berøringsskjerm. Her har du blant annet en fullverdig nettleser som gir deg muligheten til å surfe på internett når du står stille, i tillegg til andre tjenester som benytter seg av nettilgang.

Se video av Volvo Sensus lenger ned

Musikk på turen

Nå slipper du eksempelvis å koble telefonen opp mot bilen for å høre Spotify på musikkanlegget, en av appene som tilbys via Sensus. Også navigasjon og trafikktjenester har naturligvis nettilgang, og ordinære omdirigeringer ved uforutsette hendelser i trafikken skal nå bli enda bedre i bruk.

Vi mener den nye iPad mini er et perfekt ettermontert tilbehør i bilen, men vent til den kommer med 4G-modul for raskere nettilgang via telenettet.
Vi mener den nye iPad mini er et perfekt ettermontert tilbehør i bilen, men vent til den kommer med 4G-modul for raskere nettilgang via telenettet. Vis mer


Vær eller ikke vær

En annen applikasjon kan være guide for deg ved å lese opp tekst fra Wikipedia når du kjører forbi historiske bygninger eller andre severdigheter. Systemet prater selvfølgelig ikke bare til deg, du kan også gi taleinstruksjoner til systemet. Her kan du be om forskjellige tjenester som været, hvor du kan finne nærmeste servicepunkt for Volvo eller liknende.

Bilstereo: Reparasjon er alltid billigst

Kampen rundt FM og DAB-radio kan også se ut til å ha fått seg en ny konkurrent, for nettradio er en av tjenestene som ligger i systemet. Hele 80.000 radiokanaler står til din disposisjon, dersom du har nettdekning vel å merke. Med 4G-nett, som nå er oppe og går enkelte steder i Norge, er dette nesten som musikk i våre ører.

Pioneer's AppRadio2

Kjent operativsystem

Volvo Sensus: Originalt nettbrett i bilen


Systemet bruker operativsystemet Android, men inneholder foreløpig kun biltilpassede applikasjoner. Etter hvert blir det garantert flere slike tilgjengelige, med et mye bredere bruksområde. Spørsmålet er mer hvor lenge Volvo klarer å holde operativsystemet fritt for de øvrige av Androids tilgjengelige applikajsoner.

Det hele er foreløpig lansert i kombinasjon med en sju tommer stor skjerm, og kan betjenes når bilen beveger seg sakte, eller står stille. Systemet kan ettermonteres i alle biler som har et Sensus lydsystem fra før. Prisen blir cirka 15.000 kroner, og blir tilgjengelig fra sommeren 2013.

Slik får du DAB i bilen din

Her kan du se skrytevideo fra Volvo:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer