Volvo senker prisene

Sist gang var det mer dramatisk. Nordmenn sparte enorme summer på Volvo-import fra sverige. Da satte importøren i Norge ned prisene med opptil 14 prosent.

Volvo senker prisene

  1. Nye Volvo-priser


Det kom rett og slett av at den norske krona stod svært sterkt i forhold til svensk krone. I en periode i juli 2002 kostet en svensk krone under 80 øre og det samme var tilfelle i januar 2003. I tiden rundt disse periodene lå prisen for en svensk krone så vidt over 80 øre. Midt oppe i de beste tidene private importører av Volvo har hatt, i desember 2002, satte importøren for Volvo ned prisene med opptil 14 prosent. Med andre ord en solid prisnedsetting.

Nå skjer det samme igjen med en kronerkurs på 84 øre, men prisnedsettingen er ikke på langt nær så dramatisk. Opp til 6 prosent senkes prisene og det vil i kroner øre i hovedsak bety prisreduksjoner fra snaut 10.000 og opp til 30.000. At XC90 V8 går ned 70.000 kroner er nok av mindre betydning for de fleste. Alle de aktuelle prisene finner du i prislisten på lenken lengre ned i teksten.

Forrige gang ble også prisen på diverse ekstrautstyr satt ned. Det skjer ikke nå. Utstyrsnivået forøvrig på bilene er det samme som før.

Hva med de som har kjøpt Volvo nylig?

De nye prisene gjelder fra i dag og Volvo gjør det på den måten at alle som har signert kontrakt, men som ikke har fått bilen levert, får med seg prisreduksjonen. Disse kundene får dermed en liten gavepakke. De som faktisk sitter med en ny bil har betalt litt mye og bruktbileiere får seg også en liten kalddusj i form av redusert verdi på sin bil.

Det som også er viktig å få med seg er garantivilkårene på bruktimporterte Volvo og Volvo som kommer via den norske importøren. De bruktimporterte bilene har kun 2 års garanti, mens de som handler via importøren får 3 års garanti.

De nye prisene på Volvo finner du her.

Her finner du mer Volvo-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder