Volvo S40 og V50 med midtlivsoppdatering

Alle modeller får oppdatering rundt midten av modellsyklusen. Det betyr at S40 og V50 nå står for tur og skal sannsynligvis presenteres i ny utgave på bilutstillingen i Genéve allerede tidlig neste måned.

Bildene viser en lett maskert S40 under vintertesting. Noen få teipbiter i fronten er alt Volvo har gjort for å skjule endringene som virker svært beskjedne. Det er altså ikke snakk om noen betydelige forandringer kosmetisk utover en litt mer markert front og en lettere omarbeidet bakre støtfanger. Innvendig er det også trolig snakk om beskjedne endringer. Regn i alle fall med at den særpregede og luftige midtkonsollen fortsatt blir å finne.

Nye motorer?

Ellers er det lite som tyder på at Volvo gjør noen store forandringer rent teknisk. Kanskje er det lov å håpe på en ny toppmotorisering i form av den nye rekkesekseren, og da kanskje med turbo, men per i dag er det vanskelig å si noe sikkert om dette. Innstegsmotoren på 1,6 liter og 100 hester er også moden for utskiftning med sine svært beskjedne ytelser, ikke minst med tanke på at nye Mondeo lanseres med to 1,6-litere på henholdsvis 110 og 125 hestekrefter. Focus har også lenge hatt en 1,6-liter med 115 hestekrefter i modellutvalget. Volvo og Ford deler jo som kjent mange motorer og det skorter altså ikke på utvalget. På dieselsiden regner vi med at ting forblir uendret.

Volvo S40 og V50 med midtlivsoppdatering

Volvo S40 og V50 med midtlivsoppdatering

  1. Store bilder


Den oppdaterte versjonen av S40 og V50 presenteres trolig allerede på Genévesalongen tidlig neste måned. Lansering finner sted litt senere på våren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Volvo-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder