Volvo med oppdatert storbil

Volvo oppdaterer sin største sedan, S80.

S80 er ikke veldig gammel, hit til Norge kom den på tampen av 2006. Det betyr at denne oppdateringen kommer litt tidligere enn man i utgangspunktet skulle vente. Trolig er Volvo i en fase hvor man ønsker å fornye seg i en litt raskere takt enn vanlig, noe de syv sparemodellene med Drive-betegnelsen kan ses på som et eksempel på.

Forsiktig

Utvendig kjennetegnes den ansiktsløftede utgaven av S80 av en ny og noe mer aggressiv front, hovedsakelig takket være en ny grill og et oppdatert Volvo-emblem. Ellers er forandringene små utvendig, og i det hele tatt er dette en ganske forsiktig oppdatering. Innvendig finner man noen nye materialer, samt et nytt ratt og annerledes instrumenter.

Lovende dieselmotorer

Rent teknisk finner vi to nye dieselmotorer, begge på 2,4 liter. Den ene har dobbelturbo, 205 hester og 420 newtonmeter. Denne slipper ut 164 gram CO2 fra et forbruk på 0,62 liter per mil. Det er et godt tall med tanke på effekten og nye takter fra Volvo. En svakere enkelturboversjon er også tilgjengelig, med 175 hester og likt dreiemoment.I tillegg kommer Drive-versjonen noen måneder senere med 109 hester og et CO2-utstlipp på 129 gram.

Sportslig eller komfortabelt

Kunder kan velge mellom to ulike chassiser. Standard er en mykere komfortversjon og tilvalg er et sportschassis som er senket 20 og 15 millimeter henholdsvis foran og bak.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Volvo S80 vises på Genève-utstillingen som åpner 5. mars. Salget starter senere utpå vårparten. Priser er ikke klare.