Ingen futuristisk drømmebil, sier Volvo selv om sin nye Concept Coupé. De kaller den neste generasjon P1800, med referanse til sportskupéen fra 1960-tallet, udødeliggjort i TV-serien "Helgenen". Foto: Volvo
Ingen futuristisk drømmebil, sier Volvo selv om sin nye Concept Coupé. De kaller den neste generasjon P1800, med referanse til sportskupéen fra 1960-tallet, udødeliggjort i TV-serien "Helgenen". Foto: VolvoVis mer

Volvo med moderne P1800

Legg merke til navnet: Thomas Ingenlath. Han er Volvos nye sjefsdesigner.

Det er litt av et statement Thomas Ingenlath kommer med her. Bilen vi kan vise bilder av her er ifølge Volvo neste generasjon P1800, et modellnavn som bringer frem smilet hos alle Volvo-kjennere.

Først ut av tre

Bilen er en konseptbil som skal vises på bilutstillingen i Frankfurt i september. Den heter ikke P1800, men har fått navnet Volvo Concept Coupé. Det Ingenlath har ønsket å gjøre har etter eget utsagn vært å bygge inn følelse i Volvo-merket via design.

Concept Coupé skal være den første av en serie på tre konseptbiler som skal vise hvilke designmuligheter Volvos nye modulære produktplattform gir.


Ny plattform

Slik så den originale Volvo P1800 ut. Den står i dag som et design-ikon fra 1960-tallet. Foto: Produsenten
Slik så den originale Volvo P1800 ut. Den står i dag som et design-ikon fra 1960-tallet. Foto: Produsenten Vis mer


Plattformen, kalt SPA (Scalable Product Architecture), gjør at neste generasjon Volvo-modeller vil være frigjort fra begrensningene til plattformene de har brukt til nå, og som har vært delt med andre merker som Ford og Mazda. For øvrig skal dagens Volvo V40 være den siste modellen fra merket som bruker en (modifisert) Ford-plattform.

TEST: Volvo V40

Se bildene:

Volvo Concept Coupe er en hyllest til 60-tallets "Helgenen-bil", P1800. Foto: Volvo
Volvos nye sjefsdesigner er tyskeren Thomas Ingenlath, som tidligere har arbeidet i Volkswagen-konsernet. Foto: Volvo
Ingen futuristisk drømmebil, sier Volvo selv om sin nye Concept Coupé. De kaller den neste generasjon P1800, med referanse til sportskupéen fra 1960-tallet, udødeliggjort i TV-serien "Helgenen". Foto: Volvo
Foto: VOLVO
Foto: Volvo
Foto: VOLVO
Foto: Volvo
Foto: VOLVO
FORNEKTER IKKE: Volvo integrerer designtradisjoner i sitt nye formspråk. Her ser vi Coupé Concept, en moderne tolkning av klassikeren P1800. Foto: VOLVO


Historiens sus

Hva synes du?

Volvo Concept Coupé er... (Avsluttet)
Vakker(87%) 3580
Grei nok(8%) 331
Stygg(3%) 107
Vet ikke helt(2%) 90
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Concept Coupé skal være inspirert av "samtidens progressive skandinaviske livsstil og design", for å sitere pressemeldingen fra den svenske produsenten.

Selv om den presenteres som en hyllest til 60-tallets P1800, benekter Ingenlath på det sterkeste at den har retro-preg. Dette er en resolutt fremtidsrettet bil og linjeføringen skal uttrykke kraftfull eleganse og potensial for høye ytelser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Meget sjeldne Volvoer kan du se her i bildespesialen fra Sommer's Automobile Museum.

Krefter nok

Og høye ytelser er nettopp det det er snakk om. Concept Coupé er utstyrt i front med en bensinmotor med turbo og kompressor, samt en elektromotor som driver bakakselen. Total ytelse fra hybridsystemet er 400 hestekrefter og 600 newtonmeter.

Her kan du se tidligere kupé-konsepter fra Volvo

Det ser dessverre ikke ut til at Volvo med det første har tenkt å sette denne kupéen i produksjon slik den vises her. Hovedpoenget er å vise hvordan det nye designteamet ser for seg utviklingen av Volvos utseende i årene som kommer.