Volvo kan bli Land- og Range Rover-importør

På torsdag kunne vi fortelle at Autoindustri as overtar importen av det britiske bilmerket Rover. Nå ser det ut som om det går mot en avklaring også for Land- og Range Rover.

Land Rover og Range Rover er ikke akkurat blant de mest solgt bilmodellene i Norge. I fjor ble det ikke solgt flere enn snaue 800 eksemplarer av disse eksklusive tungvekterne. Likevel har det knyttet seg interesse til hvordan det skulle gå med Land- og Range Rover i Norge etter at BMW solgte modellene til Ford.

Ingen kommentar hos Volvo

Ren logikk skulle egentlig tilsi at Ford Motor Norge selv ønsket å overta importen av Land- og Range Rover. Dette blir nok sannsynligvis ikke resultatet. For etter det DinSide Motor erfarer, blir det Volvo Personbiler Norge AS som kommer til å overta importen. Volvo Personbiler Norge vil imidlertid verken bekrefte eller avkrefte våre antakelser.

Også i BMW-forretninger

I Sverige, hvor det selges omlag 1.300 Land- og Range Rover i året, er det imidlertid klart at Volvo formelt overtar både import og salg i dag, lørdag. Bilene vil være på plass i svenske Volvo-butikker i oktober.
Uansett hvem overtar import og salg av og Land- og Range Rover, blir bilene sannsynligvis å finne i enkelte BMW-forretninger i to år til. De norske BMW-forhandlerene har nemlig to års oppsigelsesfrist på kontrakter om å forhandle Land- og Range Rover.

SISTE: Den 13. juli 2000 mottok DinSide en pressemelding fra Volvo Personbiler Norge AS som bekrefter at Volvo vil overta importen av Land- og Range Rover.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Relaterte artikler:
Ny importør: Roverfloken i Norge er løst

Duell: Jeep, Discovery og LandCruiser -- Tøffe tak for terrengbiler

Test: Ny Discovery – hvem trenger Range Rover?

Freelander TDi: Rumlende Rover