Volvo XC70
Volvo XC70Vis mer

Volvo forbedrer nybilgarantien

Når Volvo nå forlenger sin nybilgaranti til tre år, blir BMW eneste store bilimportør som avspiser sine kunder med to år garanti.

Så sent som i 2000 var det mange bilimportører som kun tilbød sine kunder 1 år nybilgaranti. Men i 2001 opplevde vi en garanti-revolusjon her i landet.

Det hele startet i mai, da Rover og MG forbedret sin garanti fra 12 måneder til 3 år. I juni fulgte Ford-importøren opp og i september var det Opels tur. I november 2001 annonserte de aktuelle importørene at også Land Rover, Audi, Seat, Skoda og Volkswagen ville få 3 år. Samtidig annonserte BMW og Mercedes-Benz at de ville øke til 2. Dermed var Volvo et av svært få bilmerker som kun ble solgt med 1 år garanti - og allerede i desember ga importøren etter og økte til 2 år.

Mercedes-Benz og Saab

Volvo S60
Volvo S60 Vis mer


I februar 2002 kom Mercedes-Benz-importøren med en overraskende melding. Tre måneder etter at de hadde forbedret garantien fra 1 til 2 år, kom nok en forbedring - denne gangen til 3 år. Samme måned annonserte Saab-importøren tilsvarende forbedring.

Chrysler og Jeep

Etter all denne hurlumheien var det kun svært få merker igjen som avspiste sine kunder med 2 år garanti. Foruten småmerker som Morgan, Porsche, Ssangyong og Think, var Chrysler, Jeep, BMW, Mini og Volvo alene om 2 år garanti. I fjor sommer ble denne gruppen enda mindre. I juni 2003 fikk nemlig både Chrysler og Jeep 3 år garanti. Dermed var BMW, Mini og Volvo kommet i svært dårlig selskap.

BMW på bunn

BMW 1-serie
BMW 1-serie Vis mer


Likevel tok det altså ett år før den norske Volvo-importøren bestemte seg for å gi 3 år nybilgaranti, noe de nå gjør med virking fra 1. juli. Skal du kjøpe ny Volvo lønner det seg altså å vente et par dager.

Dermed er altså BMW og Mini de eneste "normale" bilmerkene som i Norge kun selges med to år garanti.

Full oversikt over nybilgarantiene finner du her.

Kilde: Bilnytt

Her finner du mer Volvo-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder