Volvo: En SUV til begjær

Detroit (DinSide Bil): Volvo vil lansere en SUV (Sport Utility Vehicle) i løpet av to år. Volvo Adventure Concept Car (ACC) skal gi oss en ide om hvordan produksjonsmodellen vil se ut.

Volvo: En SUV til begjær
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Volvo ACC er ikke ment å være fasiten på hvordan Volvo sin SUV skal se ut når bilen kommer om to år - den skal fungere som en meningsmåling på hjul.

For Volvo vil har folkets innspill med i designprosessen av sin SUV, derfor lar de også besøkerne av bilutstillingen i Detroit få komme med sine meninger. De som ikke besøker bilutstillingen kan synge ut om designet på Volvo ACC på internett.

Sikkerhet og kjøreegenskaper viktig

Det er derfor langt igjen fra konseptet som vises i Detroit nå, og frem til produksjonsmodellen står klar. Likevel har Volvo satt ned noen hovedpunkter som også skal gå igjen på produksjonmodellen. For eksempel skal Volvo sin SUV ha like gode, og underholdende, kjøreegenskaper som en velbalansert familiebil. Motorene skal være kraftige, men også miljøvennlige og gjerrige. Og plassen skal være rommelig, uten at selve bilen blir for stor.

Volvo: En SUV til begjær

Sikkerheten skal naturligvis også være på topp, både for bilens sjåfør og passasjerer, men også for de som sitter i den andre bilen dersom ulykken skulle være ute. Volvo jobber med andre ord med løsninger som skal gjøre SUVer mindre aggressive overfor andre biler ved ulykker.

Kjøleskap

Bilen som Volvo har vist her i Detroit har fire seter, mens produksjonsmodellen etter alt å dømme vil få fem. Lite trolig er det også at bilen som kommer om to år vil ha kjøleskap. Men TV så vel som et førsteklasses stereoanlegg vil den få.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed er det bare å vente - og dersom du ikke liker designet på Volvo ACC - har du muligheten til å være med på å endre det. Volvo ACC er nemlig din mulighet til å agere bildesigner.

  • Tilbake til hovedartikkelen fra bilutstillingen i Detroit