Volvo C70 cabriolet:Sikkert med luft i håret

Nå kommer C70 cabriolet endelig også til Norge. Den ble introdusert på bilutstillingen i Detroit allerede for 2 år siden, og har vært på det amerikanske markedet en stund, men først nå kommer den altså til våre breddegrader. Bare synd at den ikke kommer i salg før mot høsten.

For hos den norske Volvo-importøren får vi vite at vi må nok ennå smøre oss med en god del tålmodighet, for bilen er ikke ventet til Norge før i andre halvdel av 1999. C70 cabriolet er den toppløse utgaven av C70 coupe, som har vært på det norske markedet en stund.

Første siden 1956

C70 cabriolet blir ganske så unik i Volvos historie. Dette er den første åpne bilen Volvo produserer, siden 1956, da de hadde Volvo Sport. Grunnen til at Volvo har vært temmelig måteholden med sin cabriolet-produksjon, er naturligvis sikkerheten. For ”Volvo = sikkerhet”, og cabriolet har ikke alltid vært ensbetydende med maksimal sikkerhet – særlig i forbindelse med kollisjoner. Karosseriet blir fort for mykt, og skulle bilen rulle sitter passasjerene utsatt til. Med C70 mener de da imidlertid å ha funnet fram til formelen for at passasjerene kan være like sikker i en åpen bil, som når de sitter i en lukket kupe.

Av sikkerhetsforanstaltninger finner vi et spesielt "Roll over protection system", som blant annet innebærer to automatiske beskyttelsesbøyler som skytes i været bak begge baksete-passasjerene hvis bilen skulle trille rundt. C70 cabriolet har i all hovedsak det samme sikkerhetsutstyret som vi finner i S70.

Ytelsene

I likhet med coupeutgaven av C70, blir cabrioleten produsert med flere 5-sylindrede turbo-motorer: en 2,5-liter med 193 hestekrefter; en 2,3-liter med 240 hester; og to 2,0-litere med 163 eller 225 hestekrefter. Det er ikke avgjort hvilke motoralternativer som skal importeres til Norge ennå. C70 coupe selges med 2,5-literen, 2,3-literen, og 2,0-literen med 163 hester. For mer informasjon om motorytelsene og andre tekniske data, klikk her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Volvo C70 cabriolet:Sikkert med luft i håret

Vi vil komme tilbake med prisene på cabrioleten når disse er klare. Som en pekepinn på hvilke summer det her er snakk om, kan vi nevne at C70 coupe koster fra 469.900 kroner(2,0-literen med manuelt gear), til 657.900 kroner(2,3-literen med automatgear), og at prisene på C70 Convertible ligger omlag 10 prosent over prisene på C70 Coupe på det amerikanske marked.