Volvo 940 2,3i 1997: Starter ikke

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilmerke: Volvo
Modell: 940
Motor: 2,3i
Årsmodell: 1997
Kilometerstand: 230.000

Problem: Starter ikke.
Da vi tok en kjøretur på 25 min, stoppet jeg bilen, for så å starte den igjen etter 20 min, da startet den ikke. Da var det bensin pumpen som røk. Byttet den og bilen gikk fint i 2 dager, så i gjentok det seg. Etter en kjøretur så startet den ikke etter å ha stått i 25 min. Forsøkte det meste, bilen går på startgass, står så i 2 dager, og starter på første forsøk. Jeg tror det er fuktighet og fyller tanken 3/4 full. Kjører til og fra jobb, starter fint.
45 minutter senere, skal jeg ut en tur, og da starter den ikke igjen.
Har sjekket, bensinpumpen, slanger, bensin frem til innsprut, byttet bensinpumpe, relé og sikring. Starter på startgass, plugger er tørre, godt med strøm, pumpen går. sjekket gnist på plugger, tatt av innsprutingsdyser, men ser ingen bensintåke...

Svar: Det må være en feilkode lagret i styreenheten for motorstyringen. Dette kan du få sjekket på de fleste bilverksteder slik at man kan feilsøke videre på de rette tingene. Mål med en diodelampe eller bruk et scoop på dyser for å se om det kommer signal fra styreenheten. Er det ikke signal til dyser så kan feilen ligge i veivføler, styreenhet eller i strømtilførsel til styreenhet.