Volvo 940 2.3 1991: Dunkelyd i clutch

Bilmerke: Volvo
Modell: 940
Motor: 2,3
Årsmodell: 1991
Kilometerstand: 335 000

Problem: Dunkelyd og clutch.
Har en Volvo 940 der jeg noen ganger hører dunkelyder fra noe som høres ut til å være bakakslingen. Det dunker/vibrerer i bilen ved igangsetting. Hvis jeg kjører mye i bytrafikk og med mye bruk av clutch og igangsettelser blir dette verre. Problemet øker også dersom jeg skal ta i gang i en oppoverbakke. Det dunker/slår og bilen er lei å ta i gang med, men det hjelper med mye gass. (rusing og filing med clutchen). Problemet øker også dersom jeg har mye last/passasjerer i bilen.

Har byttet foringer til mellomaksel og sjekket at kryssene i drivakslingen sitter tight. Kan det være olje på clutch platen som er problemet?

Problemet blir borte når jeg kommer litt opp i fart (2.gir eller høyere) og oppstår da altså bare ved igangsettelser. Og spesielt ved full bil og bykjøring.

Svar: Kan det være utslitt bakaksling? Men da burde du ha ulyder ved vanlig kjøring og ikke bare ved oppoverbakker og bykjøring. Sjekk om det er metallbiter i oljen! Rister bilen ved igangsetting ut av et kryss så tyder mye på at det er olje på clutchplata som kan stamme fra en simmerring på veivakslingen eller i fra girkassen. Trykkplata eller clutchplata kan også være skjev eller utslitt! Sjekk de store foringene på bakakslingen, støtdempere og foringer på stabilisatorstag med hensyn til dunkelyder.

Artikkelen fortsetter under annonsen