Volkswagen Touareg mer effektiv

Volkswagens luksus-SUV Touareg med 3,0-liters V6-diesel blir både gjerrigere og betydelig raskere.

Publisert
Sist oppdatert
Det betyr 240 hestekrefter og 550 newtonmeter. Men det betyr også lavere forbruk og naturligvis bedre ytelser.


Volkswagen sparte ikke på kruttet da de bestemte seg for å bygge prestisje-SUVen Touareg. I stedet for å konkurrere i det mer folkelige segmentet som Volkswagen jo tradisjonelt er ment å gjøre, derav navnet, klinte man til med en fullblods premiumutfordrer til BMW og Mercedes-Benz.

R5 til V12

Volkswagen Touareg mer effektiv

Volkswagen Touareg mer effektiv

 1. Store bilder


En rekke motorer er tilgjengelige med 5 til 12 sylindere og det er kanskje den mest passende av dem alle som nå oppgraderes. 3.0 V6 TDI har inntil nå gitt 225 hestekrefter og 500 newtonmeter. Nå oppgraderes den imidlertid til å bli like sterk som den versjonen som sitter i fetter Audi Q7.

Sterkere med lavere forbruk

Det betyr 240 hestekrefter og 550 newtonmeter. Men det betyr også lavere forbruk og naturligvis bedre ytelser. Touareg skal nå klare seg med 0,96 liter per mil, som fortsatt er litt for mye sammenlignet med eksempelvis BMW X5 og Mercedes-Benz ML.

Raskest

Volkswagen Touareg mer effektiv


Til gjengjeld er den raskere, ja faktisk raskest blant premium-SUVene med 3,0 liter store dieselmotorer. 0-100 skal ta 8,0 sekunder, en reduksjon på et snaut sekund sammenlignet med utgående versjon med 225 hester.

Volkswagen Touareg med oppgraderte dieselsekser er allerede klar til bestilling. Prisene endres ikke og begynner på 924.000 kroner med den aktuelle motoren.

 • Store bilder finner du her.
 • Her finner du mer Volkswagen-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer