Volkswagen Passat 1.9 TDI 1996: Motor vil ikke gå

Bilmerke: Volkswagen
Modell: Passat
Motor: 1,9 TDi
Årsmodell: 1996
Kilometerstand: 208.000

Problem:
Har to problem som sikkert har samme årsak:
Når eg er ute og køyrer bilen, så stoppar motoren av og til. Det kjem ingen forvarsel når dette skjer, og det er heller ingen fast rutine på når det skjer. Ein dag kan det hende den stoppar 4-5 ganger, og så kan det gå fleire veker til neste gang.

Så kjem det andre problemet: Når motoren har stoppa, så hender det at den startar igjen på gir før eg misser farten, og alt er ok. Men av og til kan det gå 10-15 min før ”glødelampa” (som også er kontroll-lampa for motorelektronikken) kjem på igjen. Dette fører til at du kan dra motoren rundt med startmotoren, men det virkar ikkje som om den får drivstoff.

Dette problemet dukkar av og til opp i andre samanhengar også, f.eks dersom ein skal innom og handle ein liten ting, og kjem tilbake, så nektar bilen å starte.
Eg har følelsen av at det har noko med elektronikken i motoren, men er det nokre enkle triks eg kan forsøke før eg begir meg ut på ein dyr reparasjon?
Det er faktisk ei eg kjenner som har samme bilen, som har det samme problemet med at bilen ikkje vil starte igjen dersom det er kort tid sidan den var parkert. Kan dette vere eit vanleg problem med desse bilane?

Svar: Jeg har en anelse om at denne feilen må komme ifra et dårlig relé og da tenker jeg på hovedreleet som gir strøm til det meste i dieselsystemet ditt. Jeg ville nok målt om dette releet er defekt eller om ledninger/stikk til eller ifra dette er dårlige i de 10-15 minuttene feilen er tilstede. Prøv å skifte dette releet eller få verkstedet til å sjekke bilen i noen dager som fort kan bli veldig dyrt.

Artikkelen fortsetter under annonsen