Volkswagen på eventyr

En portugisisk oppdager har stått navnemodell for Volkswagens SUV-studie. VW Magellan er enda en variant av stasjonsvogn med bakkeklaring og firehjulstrekk.

Volkswagen på eventyr
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Volkswagen skal debutere i SUV-klassen (Sport Utility Vehicle) til høsten med en modell som har fått navnet Touareg. Om trekk fra konseptbilen Magellan blir å finne i den gjenstår å se, men det er i alle fall klart at det er viktig for Volkswagen å ha en bil i dette segmentet. Derfor kan du regne med at det er lagt ned mye arbeid i denne konseptbilen.

Kombinerer

Bilprodusenter setter gjerne sammen flere behov når de skal forklare bruksområder for sine nye biler. Volkswagen mener Magellan, hvis du kunne kjøpt den, vil dekke følgende behov: - terrengegenskaper, - god plass til seks passasjerer og bagasje, - individualitet, - kjøreegenskaper, og behovet vi visstnok har for å sitte høyt.

Magallan er 469 centimeter lang og 186 centimeter bred. Med disse målene dekker den nesten nøyaktig samme flate som en BMW X5 gjør. Magellan er imidlertid 10 centimeter lavere enn BMWen.

På tur

Volkswagen på eventyr

Firehjulstrekk så klart, og Volkswagens kompakte W8-motor på 275 hestekrefter, gir mulighet for ekspedisjoner. Luftfjæring og aktiv demping skal sørge for at veistandarden ikke setter begrensninger. Og er det dårlig med hoteller kan en matchende campingvogn være en løsning.

Det som ser ut som en skiboks og fungerer muligens også som det. Ifølge Volkswagen fungerer imidlertid konstruksjonen på taket som en båt hvis det blir nødvendig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tema

Konseptbilen Magellan har oppdagelse og ekspedisjon som tema. I forkant av midtkonsollen er det gjort plass til en kikkert som matcher i fargene med resten av interiøret. Hvis du ikke nøyer deg med å sitte i bilen og se ut, kan du ta med deg bilens satellittbaserte navigasjonssystem ut i villmarken.

Volkswagen på eventyr

Tre seterader med plass til to i hver gir deg plass til en venn til i forhold til en vanlig stasjonsvogn. Bortsett fra de to i bakerste seterad er det individuelle seter. Setene kan flyttes frem og tilbake på skinner i gulvet. Gulvet er av tre.