Volkswagen Scirocco oppnådde 8,0 av 8,0 oppnåelige poeng i stolpetesten. Foto: Euro NCAP
Volkswagen Scirocco oppnådde 8,0 av 8,0 oppnåelige poeng i stolpetesten. Foto: Euro NCAPVis mer

Volkswagen med sikkerhetsrekord

Toyota Urban Cruiser endte opp med null poeng. Volkswagen Scirocco fikk full pott.

Euro NCAPs stolpetest skulle vise seg å skape store problemer for Toyota, som endte opp med null poeng da Urban Cruiser var i ilden. Den lille sportsbilen Volkswagen Scirocco derimot, er den første bilen som oppnår som oppnår full score - 8,0 poeng - i denne øvelsen. Dermed går Scirocco forbi Hyundai i20, som inntil nylig var rekordinnehaver med 7,8 poeng.

Scirocco gjorde det også godt i nakkeslengtesten, der bilen ble tildelt 3,3 av 4,0 oppnåelige poeng. Opel Astra beholder imidlertid topp-plasseringen i denne øvelsen, med sine 3,7 poeng.

Les også: Koreaner med sikkerhetsrekord

Svakt frontkollisjonsresultat

Likevel endte Scirocco opp med bare 75,8 poeng sammenlagt (utregnet av DinSide), noe som betyr at bilen ender opp på en 32.-plass blant de 47 bilene som er testet etter det nye Euro NCAP-regimet. Hvorfor?

Frontkollisjonstesten
Frontkollisjonstesten Vis mer


Jo, for det første oppnådde Scirocco bare 12,6 av 16,0 oppnåelige poeng i frontkollisjonstesten. For det andre måtte den nøye seg med 73 prosent måloppnåelse i barnebeskyttelsestesten. Dette er faktisk blant de dårligste resultatene som er tildelt så langt. Når heller ikke fotgjengerbeskyttelsen var spesielt god - 53 prosent - ble altså sammenlagt-resultatet middelmådig - stolperekord til tross.

Golf på topp

Scirocco er forøvrig basert på kompaktbilen Golf VI, som oppnådde knallresultater hos Euro NCAP. Golf ble blant annet tildelt 15,7 av 16,0 poeng i frontkollisjonstesten, full pott (8,0 poeng) i sidekollisjonstesten, 7,7 poeng i stolpetesten og 3,3 poeng i nakkeslengtesten. I tillegg klarte Golf 84 prosent måloppnåelse på barnebeskyttelse og 61 prosent på fotgjengerbeskyttelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Basert på DinSides utregningsmåte endte Golf opp med 84,6 prosent måloppnåelse sammenlagt, noe som betyr at den er den beste bilen som er testet etter Euro NCAPs nye regime. På de to neste plassene finner vi de japanske hybridbilene Honda Insight (83,6) og Toyota Prius (82,6).

Les også: Pinlig for Mercedes-Benz

Scirocco og Cruze

Nakkeslengtesten
Nakkeslengtesten Vis mer


Scirocco er altså den første - og foreløpig eneste - bilen som har oppnådd full pott i stolpetesten.

Koreaneren Chevrolet Cruze er den første og foreløpig eneste bilen som har blitt tildelt full pott (16,0 poeng) i frontkollisjonstesten.

En hel haug med biler har oppnådd full score i sidekollisjonstesten (8,0 poeng).

Mens ingen biler foreløpig har klart å oppnå 4,0 poeng i nakkeslengtesten.

Her finner du resultatene for alle de 47 bilene som er testet etter det nye regelverket.

Her finner du flere enn 300 biler testet etter det gamle regelverket.

Kilde: Euro NCAP