Volkswagen med ny kupé

Volkswagen gjenoppliver Scirocco. Her er bevisene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Volkswagen viste et kupékonsept med navnet Iroc på bilutstillingen i Paris for et snaut år siden, har det vært relativt klart at man planlegger en etterfølger til ungdomsbilen Scirocco som gikk ut av produksjon for 16 år siden.

Tildekket

Og her er noe relativt sjeldne spionbilder av resultatet. Fortsatt er testbilen omhyllet av såpass mye maskering at det egentlig ikke er mulig å så veldig mye av hvordan den nye kupeen blir seendes ut. Men en sportslig profil med tre dører og en nærmest bananformet skulderlinje virker ganske tydelig, noe vår illustratør også har oppfattet.

Golfplattform

Bildet er manipulert
Bildet er manipulert Vis mer

Volkswagen med ny kupé

  1. Store bilder
image: Volkswagen med ny kupé


Rent teknisk deles mye med kupékabrioleten Eos som i sin tur igjen baserer seg på den velbrukte Golf-plattformen. Det vil si at motorutvalget i all hovedsak trolig vi være det samme som vi finner i nevnte biler.

Navn

Navnevalget er litt interessant. Mange tror at man kommer til å kalle bilen på spionfotografiene det samme som forgjengeren Scirocco som levde fra 75 til 91. Konseptbilen som ble vist i fjor het Iroc, altså et utdrag av Scirocco. Hva man lander på til slutt er ukjent, men vi tipper som de fleste at man tar opp det gamle Scirocco-navnet.

2009

Uansett kommer bilen trolig til å være på plass til modellår 2009. Det vil si at den offisielle debuten blir på en eller annen bilmesse neste år.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Volkswagen-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!