<strong><B>MER TRØBBEL</B>:</strong> Volkswagen ser seg nødt til å kutte i produksjonen på grunn av leveransekonflikter. Foto: JAMIESON POTHECARY
MER TRØBBEL: Volkswagen ser seg nødt til å kutte i produksjonen på grunn av leveransekonflikter. Foto: JAMIESON POTHECARY Vis mer

Volkswagen kutter i bilproduksjonen

Frankfurt (NTB-AFP): Den tyske bilgiganten Volkswagen kutter i produksjonen ved seks fabrikker i slutten av måneden på grunn av konflikt med underleverandører.

Rundt 27.700 ansatte ved seks fabrikker i Tyskland må gå med på redusert arbeidstid i flere dager mot slutten av måneden.

Årsaken er at VW-konsernet sliter med å enes med underleverandører om leveranser av deler til girbokser og setetrekk. Konflikten har pågått i flere uker.

Konsernet skal etter planen gjenoppta forhandlinger med underleverandørene senere mandag.

Volkswagen eier totalt tolv bilmerker, deriblant VW, Audi, Porsche, Seat og Lamborghini.

I fjor høst ble det avslørt at minst 11 millioner Volkswagen-bilder var utstyrt med programvare som gjorde at bilene framsto som langt mer miljøvennlige enn de egentlig er. (©NTB)

LES OGSÅ:
Sjekk om din bil er rammet av utslippsskandalen
Volkswagen annonserer elbil-revolusjon

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer