Volkswagen kupésedan

Store linjelekre biler som i første omgang ser ut som sedaner, omtales gjerne som kupésedaner eller firedørs kupéer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Volkswagen har holdt på med denne bilen i lengre tid, og vi hadde til og med en reise klar for å se konseptmodellen i levende live for litt siden. Dette var i januar, men da vi skulle se bilen, ble en av konsernsjefene, Wolfgang Bernard, kastet ut av Volkswagen og visningen av konsept-bilen avlyst. Det var Bernard som skulle presentere bilen for pressen i vinter.

Mercedes først

Mercedes er alltid tidlig på markedet med nye kreasjoner, og de var også først i dette segmentet. CLS kom til Norge i slutten av 2004 og har banet vei for andre produsenter med en ny klasse. Responsen lot heller ikke vente på seg og flere er nå i gang med lignende saker. BMW er i gang med en konseptbil de kaller CS, Aston Martin jobber med Rapide, Porsche jobber med Panamera og Audi vil garantert finne på noe lignende. De kan jo låne mye varer av VW til en eventuelt A7.

Frankfurt

image: Volkswagen kupésedan

Volkswagen kupésedan

  1. Store bilder


Denne nyheten fra Volkswagen er ikke ventet til Farnkfurt-utstillingen om en uke, men med tanke på den veldig lette kamufleringen kan den ikke være langt unna. Dukker den ikke opp nå, vil Detroit-utstillingen i januar eller Geneve-utstilingen til våren være aktuelle tidspunkter.

Vi tror bilen dukker opp neste år og blir tilgjengelig i Norge i løpet av 2008.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Volkswagen-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder