Golf er Norges klart mest solgte bil Foto: Volkswagen
Golf er Norges klart mest solgte bil Foto: VolkswagenVis mer

Volkswagen fortsatt på topp

Salgskrigen mellom Toyota og Volkswagen fortsetter, men i motsetning til i fjor er det nå Volkswagen som selger best i Norge.

Kampen om førsteplassen på salgslistene har de siste årene vært en ren duell mellom Volkswagen og Toyota. I fjor vant Toyota, men de siste månedene er det Volkswagen som har ligget på topp. På tredjeplass har Ford kjempet seg tilbake og skjøvet Volvo ned på fjerdeplass. På de tre neste plassene følger Peugeot, Audi og Skoda.

Volkswagen kan først og fremst takke Golf for sammenlagtledelsen. Golf er nemlig Norges desidert mestselgende personbilmodell, med nesten dobbelt så mange nybilregistreringer som nummer to på listen, Nissan Qashqai. På tredjeplass fortsetter Volvo suksessen med V70 foran trekløveret Toyota Avensis, Volkswagen Passat og Ford Mondeo.

De mest solgte bilmerkene per 1. juli 
1.Volkswagen
2.Toyota
3.Ford
4.Volvo
5.Peugeot
6.Audi
7.Skoda
8.BMW
9.Nissan
10.Opel
De mest solgte bilmodellene per 1. juli 
1.Volkswagen Golf
2.Nissan Qashqai
3.Volvo V70
4.Toyota Avensis
5.Volkswagen Passat
6.Ford Mondeo
7.Volvo V50
8.Volkswagen Polo
9.Skoda Octavia
10.Peugeot 3008


Golf har for øvrig også fått med seg lillebror Polo på Topp 10-listen, noe som naturlig nok gir Volkswagen enda mer drivkraft.

Kraftig oppgang

Totalt ble det registrert 11.119 nye personbiler i Norge i juni. Det er en oppgang på over 46 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Tilsvarende utvikling finner man på bruktimportsiden hvor registreringene har økt med 24 prosent.

Stadig mindre CO2

Gjennomsnittelig CO2-utslipp for biler registrert i juni er 142 gram, det samme som gjennomsnittet totalt hittil i år. Dette er en nedgang på 11 gram i forhold til i fjor, både på måneds- og årsbasis. Dermed fortsetter den til dels kraftige nedgangen vi har sett de siste årene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer diesel

Dieselandelen er svakt stigende. Så langt i år er 73,2 prosent av de registrerte bilene utstyrt med dieselmotor, litt lavere enn tallet for juni måned; 74,9. Tallene er omtrent et par prosentpoeng høyere enn for fjoråret.

Også andelen biler med firehjulsdrift øker med et par prosentpoeng. Så langt i år har 25,9 prosent av de nyregistrerte bilene hatt firehjulsdrift.

Kilde: Opplysningsrådet for Veitrafikken