Voks til 228.000 kroner!

Koster mer enn mange biler.

MARMORBOKS: Verdens mest eksklusive bilvoks, mener produsenten. Foto: Produsenten
MARMORBOKS: Verdens mest eksklusive bilvoks, mener produsenten. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor hevdet Toyota å ha kommet med ripefri lakk på Lexus, mens det tidligere har vært kjent at Mercedes har benyttet seg av lakktyper som er ripemotstandig og til en viss grad kan reparere seg selv. Nissan har også en tilsynelatende vidunderlakk å tilby.

Men denne typen produkter er fortsatt ikke alle-sjåførs-eie. Og siden den helt ripefrie lakken fortsatt ikke er tilgjengelig for folk flest, gjelder det å ta de riktige midlene i bruk. Skal du beskytte billakken og få frem ny glans, behandler du den gjerne med voks.

Les også: Lakkgaranti: Hva betyr det egentlig?

Blank og solid

Turtle Wax er kanskje mest kjent her hjemme. Men i entusiastmiljøene holder det ikke med skilpadder. Skal det virkelig skinne, sverges det til dronningen av vokser. Carnauba er en voks som regnes for å være perfekt til beskyttelse av billakk.

Det finnes en del voksprodusenter som kniver om å ha den reneste Carnauba-voksen på markedet. Og har man det beste, prøver man ofte å bevise sin suverenitet gjennom høy pris.

Som for eksempel den som benyttes hos verdens dyreste bilvasker, som koster 82.000 kroner per boks.

Veldig sjelden

Likevel tror vi det skal noe til å slå den Londonbaserte produsenten Brough & Howarth. Krukken på bildet (ja, den er av marmor), er den eneste i sitt slag. Den har plass til 480 ml av den omtalte voksen, i en blanding som også inneholder bivoks og naturlige oljer. Vi finner ikke prisen oppgitt hos produsenten, men ifølge nettstedet Gizmag koster krukken med innhold den nette sum av 228.000 kroner.

Og du kan ikke kjøpe krukken her hjemme. Vil du behandle doningen med akkurat denne voksen, må du bestille behandlingen hos produsenten, skal vi tro opplysningene på nettsiden deres.

Produsenten retter forståelig nok sine eksklusive behandlinger inn mot et ganske smalt segment av bileiere hvis biler ikke ligger på norsk gjennomsnittsprisnivå.

Les også: Ti feil du bør unngå ved bilkjøp

Hva med deg?

Dette er altså ikke produkter de fleste av oss vil strebe etter å beskytte lakken med. Her er noen produkter i markedet, med priseksempler og forhandler:

  • Turtle Ice pasta wax, kroner 359 hos Bilxtra
  • Brilliant Wax, kroner 69,90 hos Biltema
  • Turtle Extreme nano-tech, kroner 159 hos Clas Ohlson
  • Swissvax onyx voks, kroner 629 hos Swissvax
  • Meguiars Gold Class Liquid Wax, kroner 299 hos Meguiars
Dette er på ingen måte en uttømmende liste, ei heller er produktene i listen direkte sammenlignbare. Noen er lette å påføre, andre krever mer utstyr og innsats.

DinSide har ikke testet ulike voksbehandlinger, og kan derfor ikke uttale oss om hva som er best.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer