Virkelighetens Gran Turismo-Mercedes

Den er bygget i full størrelse og utstyrt med AMGs motor på 577 hester.

SPEKTAKULÆRT: Mercedes har laget et 1:1-eksemplar av bilen du selv kan kjøre i bilspillet Gran Turismo 6. Navnet bilen har fått er  Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo. Foto: Daimler
SPEKTAKULÆRT: Mercedes har laget et 1:1-eksemplar av bilen du selv kan kjøre i bilspillet Gran Turismo 6. Navnet bilen har fått er Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo. Foto: Daimler Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke første gang en bil blir utviklet i samme åndedrag som et dataspill. Det mest lysende eksemplet er antagelig Nissan GT-R.

Fra bilspill til realitet

I likhet med nevnte råskinn, er Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo utviklet med tanke på å spille en viktig rolle i et bilspill og det dreier seg om nye Gran Turismo 6, spillet som etter alle solemerker vil gå sin seiersgang på Playstation-konsoller verden rundt. En effektiv måte å bygge image på, har nok bilens skapere tenkt. Det er i hvert fall tydelig ut fra bilens design.

Her er Mercedesen som skal konkurrere med Rolls-Royce

Spektakulær er bare fornavnet:

Foto: Daimler
SPEKTAKULÆRT: Mercedes har laget et 1:1-eksemplar av bilen du selv kan kjøre i bilspillet Gran Turismo 6. Navnet bilen har fått er Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo. Foto: Daimler


Gran Turismo 6

Spillutgiveren Polyphony Digital fyller i år 15 år. Det er de som står for spillserien Gran Turismo, et av verdens mest populære bilspill. Mercedesen som nå altså er blitt realisert i full størrelse, er svaret på en forespørsel fra spillutgiverens president - i anledning bursdagen - til noen av verdens ledende bilprodusenter og designere. Det dreier seg om å "se inn i fremtiden" og utvikle biler som både kan fungere som virkelige biler og gi fremtidsvibber i virtuell virkelighet. Bilene vil progressivt integreres i Gran Turismo 6 gjennom online oppdateringer.

Nylig viste Mercedes en kommende bil som bekrefter at de i stadig større grad går for dynamisk designspråk, nemlig den helt nye S-klasse coupé

Nok en "300 SL"

Ifølge designsjefen hos Mercedes, Gorden Wagener, er bilens linjeføring en gjentolkning av Mercedes-typiske sportsbil-proporsjoner. Formen kan minne om den opprinnelige Mercedes-superbilen: Legenden Mercedes-Benz 300 SL, som ble forhåndsvist første gang i 1952. Oppmerksomme lesere vil huske at dette også er designreferansen bak den eksisterende superbilen fra merket, SLS AMG.

Lettvekter

Bilen er som nevnt ikke bare virtuell - den er også bygget i virkeligheten.

Det er benyttet lettvektmaterialer, chassis er en space frame i aluminium mens karosseriet er i karbonfiber-materiale. Resultatet er at bilen ikke veier mer enn cirka halvannet tonn, hvilket gjør at det blir mye krefter i forhold til vekt.

Krefter i forhold til stilen

AMG Vision Gran Turismo er nemlig utstyrt med den etter hvert klassiske AMG V8-motoren på 6,2 liter og 577 hestekrefter. Det massive dreiemomentet på 800 newtonmeter bidrar til å gi den uante (ja, virkelig), fartsressurser mens høyteknologiske keramiske bremser skal gi den like gode stopp-ressurser.

Men får du noensinne sjansen til å kjøre noe slikt? Svaret er altså ja - for alle de som anskaffer Gran Turismo 6 - eventuelt finner den under juletreet - spillet skal nemlig lanseres 6. desember for Play Station 3. Når det gjelder den virkelige bilen, er det dessverre annerledes: Det blir antagelig med dette ene eksemplaret.