Statsbudsjettet 2018

Vinnerne og taperne

Her finner du de nye prisene for 4.000 biler, basert på regjeringens avgiftsforslag for 2018.

Taper: Tesla Model X er den store taperen etter Regjeringens forslag til Statsbudsjett. Foto: Tesla
Taper: Tesla Model X er den store taperen etter Regjeringens forslag til Statsbudsjett. Foto: Tesla Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lenke til listen over nye priser på 4.000 biler finner du i bunnen av artikkelen!

Regjeringens forslag til nye bilavgifter vil gi endringer i hva du som kunde vil måtte betale for din nye bil etter nyttår. Noen havner på den bedre siden, mens andre havner langt ut i ulykken. Det er likevel langt mindre utslag denne gangen enn det var i fjor.

Da ble de store tunge ladbare hybridene de virkelige vinnerne, med opp mot 100.000 kroner i prisreduksjon, for andre året på rad.

I år er det elbilene som får smake den sure pisken. Tesla Model X blir den store taperen med et avgiftspåslag på hele 96.324 kroner for en Tesla Model X P100D. Også øvrige Model X får et saftig påslag, alt etter bilens vekt.

Hybrid-smell

Også Lexus får smake den samme pisken, ettersom Regjeringen ønsker å frata ikke-ladbare hybrider alle fordeler. Det gjør at særlig modellene fra Lexus og Toyota med ordinær hybrid-teknologi får et saftig påslag. Lexus LS får rett oppunder 40.000 kroner i avgiftsøkning, og RX-modellene fra samme selskap vil få et påslag på rundt 29.000 kroner.

Faktisk har Tesla og Lexus samlet 47 av de 50 modellene som øker mest i pris. Mercedes-Benz stjeler de tre siste.

Av de mer folkelige bilene på listene er det Toyota RAV4 som øker mest. Denne vil få 22.576 kroner mer i avgift etter nyttår dersom Regjeringens forslag legges til grunn.

Ladbare hybrider fra juli 2018

Det er viktig å merke seg at de ladbare hybridene som for øyeblikket står oppført i listen er oppført med den prisen de vil ha fra nyttår og frem til 1. juli 2018. Først etter dette vil endrede avgifter tre i kraft, og prisene etter dette kommer vi tilbake til.

Hele listen over priser og avgifter er søkbar og er laget av Bilnorge, basert på opplysninger fra Opplysningsrådet for veitrafikk.

Listen finner du her, eller klikk på bildet under:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer