Viltre Volvoer i Vegas

Forleden skrev vi om Evolve-varianten, med 507 hestekrefter, av Volvos nye kompaktmodell C30. På SEMA-messen i Las Vegas viste Volvo også to andre "custom"-varianter av C30 foruten en strøken Amazon på 600 hestekrefter og enda en videreutvikling av Tufvessons gjenganger på slike show - en pur hotrod-roadster.

Viltre Volvoer i Vegas


Volvo utnytter til fulle det vinduet mot verden som SEMA-showet i Las Vegas unektelig er. Det er særlig Volvo i Nord-Amerika som benytter seg av denne markedsføringen; kan det ha noe med å gjøre at det blir for "politisk ukorrekt" her i Europa, mon tro?

Dynamisk men sikkert

Bilene som blir vist på SEMA-utstillingen er resultater av samarbeid mellom bilprodusenter og leverandører av biltilbehør. Begge parter markedsfører seg ved å vise de mest spektakulære ferdige produktene. Volvo har for sin del sendt ut separate pressemeldinger for å presisere at de viste custom show-bilene har måttet underlegge seg Volvos strenge sikkerhets-standard på lik linje med de ordinære produksjonsbilene.

Viltre Volvoer i Vegas


C30 Custom fra IPD...

IPD-versjonen av C30 er dekorert med svensk flagg-motiv. IPD står for International Product Development og deres Custom-C30 yter 384 hestekrefter som går rett i forhjulene. Interiøret er stappet av spesialutviklet elektronikk og bilen har spektakulære måkevingedører.

...og fra Heico/Burton

Viltre Volvoer i Vegas


Heico Sportiv for sin del har, på samme måte som Evolve, valgt å utstyre sin C30 Custom med elektronisk kontrollert firehjulsdrift. Heico har samarbeidet med Burton Snowbords for å gjøre denne bilen til den ultimate "livsstils"- C30en. Volvo har jo lang tid i forveien posisjonert den kompakte trehjulskombien som et typisk "livsstils"-kjøretøy beregnet på unge, urbane og dynamiske mennesker. (Ja, rynker du på nesen har vi en viss forståelse for det...) Heico-versjonen har en visstnok kompleks kamuflasjefarge som skal gjøre bilen spektakulær på veien og bortimot usynlig utenfor vei i fjellet (der det er tillatt å bevege seg fritt i terrenget med bil, går vi ut fra). Denne bilen har firehjulsdrift og høydevariabelt hjuloppheng.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hotte Hot Rods

Viltre Volvoer i Vegas


Volvo ga seg ikke med C30-trioen; de vartet i tillegg opp med to heftige Hot Rods; en 600-hesters Amazon som ble kåret til Sveriges heftigste før den ble skipet til USA som Las Vegas-stjerne, og en (nesten) gammel kjenning - Leif Tufvessons roadster som denne gangen ble presentert som Caresto V8 Speedster.

Viltre Volvoer i Vegas


Amazonen er bygget av Koenigsegg-ansatte Mattias Vöcks som vant prisen for beste Custom-Volvo blant 600 konkurrenter i Vallåkra i sommer. 27-åringen Vöcks fikk en gammel Amazon av sin bestemor og siden er det gått slag i slag. Han har også bygget en nydelig P1800. Amazonen yter bortimot 600 hestekrefter og har en gjennomført byggekvalitet samtidig som den minner veldig om en ekte Amazon til tross for at nesten alt er forskjellig - også når det gjelder karosseriet.

Speedsteren, som går på etanol, har en ganske annerledes historie. Slik den sto i Las Vegas var den det modnede resultatet av en utvikling som har pågått under lang tid. Caresto V8 Speedster blir presentert som en "Sport Rod". Den er utstyrt med Volvos 4,4-liters V8-motor og yter 340 hestekrefter i etanolversjon og 345 hester hvis den går på bensin.

Viltre Volvoer i Vegas


Allerede i 2004 vant Tufvesson tittelen "Hot Rod of the Year" i USA som første ikke-amerikaner. Tufvesson og teamet hans fortsatte å utvikle kjøretøyet under navnet Caresto, i svært stor grad basert på Volvodeler og - know-how. Caresto står nå på egne ben, og Volvo-grillen er erstattet av en nøktern Caresto-front. Ikke desto mindre er nok plassen på Volvos stand i Las Vegas et sikkert tegn på at båndene fortsatt er tette mellom Volvo, Tufvesson og hans Hot Rods. Caresto tilbys som T6-Roadster og som V8-Speedster. (Webside: www.caresto.se).

Fotoalbum:

 • Store bilder av C30-Custom-bilene finner du her.
 • Store bilder av Vöcks' 600-hesters Amazon finner du her.
 • Store bilder av Tufvessons Caresto finner du her.
 • Relaterte artikler:

 • Her kan du lese om 507-hesters C30 Evolve
 • Fjorårets Hot Rod
 • Les her om Volvo T6 Roadster.
 • Her finner du mer Volvo-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder