Vil du vite mer om bilen din?

Det finnes flust av informasjon om akkurat din bil på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange eier en bil uten å vite særlig om den. En ting er tekniske spesifikasjoner, og en annen ting er informasjon som står i vognkortet. Eller kanskje du også ønsker informasjon om biler du ikke har tilgang til vognkortet på? Andre lurer også på hvem som eier en spesiell bil de ser langs veien, noe vi også har skrevet og forklart hvor du kan hente informasjon om. Denne tjenesten kan du også finne som SMS-tjeneste.

Men hvordan kan du finne ut mest mulig om biler som står til salgs? Hemmeligheten er selvfølgelig registreringsnummeret og et par tjenester på internett.

Det første du ønsker å vite er antagelig hvorvidt det er heftelser på bilen. Dette er offentlig informasjon, og kan søkes opp på flere måter, enten gjennom Brønnøysundregistrene, eller med vår tjeneste her på DinSide.

Du ønsker kanskje å finne ut hva bilen din er verdt, dersom du skal selge den. Det kan du gjøre med vår tjeneste ”Hva er bilen din verdt”. Den er også grei å benytte dersom du skal kjøpe en spesifikk bil. Tjenesten hjelper deg å finne ut hva den er verdt, og i så måte hva du kan akseptere å betale.

Utvidet informasjon

Men det stopper ikke der. Når det gjelder mer inngående kunnskap om bilen, så må det helt andre baser til for å få opp detaljert og god informasjon. Dette er informasjon som ligger i den såkalte Autosys databasen. Denne har du normalt ikke tilgang til, sånn helt uten videre, men via omveier har hvem som helst tilgang.
Hemmeligheten finnes hos de forskjellige aktørene som ønsker å selge deg deler. Der må du taste inn registreringsnummeret på bilen din for at deres datasystem skal finne riktig del. Det gjøres ved at de sender registreringsnummeret videre til basen hos Statens vegvesen, for så å få en mengde informasjon tilbake. Noen aktører legger ikke dette ut i full offentlighet, mens andre gjør det.

Flere versjoner, men én vinner

Vi har sjekket opp de fleste steder hvor det er naturlig å søke etter bildeler, og variasjonen i informasjon er stor. Biltema legger ut et begrenset utvalg av informasjon. Veng og BilXtra legger ut noe mer, men likevel ikke full pakke. Mest informasjon har vi fått ut av Mekonomen, som legger ut en svært detaljer liste over bilen du velger å søke på. Ikke minst kan det være interessant å se på ting som tillatt hengervekt, hjuldimensjoner, og så videre. Ved hjelp av informasjonen kan du også lese deg fremt til hvorvidt bilen er bruktimportert. Det er den dersom det er avvik mellom dato for førtegangsregistrering og førstegangsregistrering i Norge. Og det hele er bare et par tastetrykk unna.

Her ser du listen over hva Mekonomen legger ut av informasjon:

MODELLEINFO
Merke:
Modell:
Typ:
Registreringsår:
Regnr.:

TYPEINFO
Karosserikode:
Motorkode:
Motoreffekt:

KJØRETØYDATA
Kjøretøy:
Understellsnummer:
Typegodkjenningsnummer:
Årsmodell:
Førstegangsreg.:
Førstegangsreg. i Norge:
Avregistreringsdato:
Importert:
Fra Understellsnummer:
Karosseritype:
Kjøretøygruppe:
Farge:
Siste PKK:
Neste PKK:

MOTORDATA
Drivstoff:
Motorkode:
Slagvolum:
Effekt:
Enhet:
CO2 utslipp:
dB:
1/min:

KRAFTOVERFØRING
Fremdrift:
Antall aksler:
Antall aksler med drift:
Girkasse:

MÅL OG VEKTER
Egenvekt:
Totalvekt:
Maks aksellast foran:
Maks aksellast bak:
Lengde:
Bredde:
Sporvide foran:
Sporvide bak:

DEKKDIMENSJONER
Dekk foran:
Hastighetsindeks foran:
Lastindeks foran:
Dekk bak:
Hastighetsindeks bak:
Lastindeks bak:

FELGDIMENSJONER
Felg foran:
Felg bak:
Innpress foran:
Innpress bak:

TILHENGER- OG TAKLAST
Tilhengervekt m/ brems:
Tilhengervekt u/ brems:
Vogntogvekt:
Lengde til kule:
Maks støttelast:
Maks taklast: