SHOWETS UNDERLIGSTE: Eliica heter denne studien som Keio University fikk anledning til å stille ut i den spesielle "Smart Mobility"-seksjonen. Batteridrevet og med åtte hjul klarer den 0 til 100 km/t på fire sekunder - som er i seriøst Porsche-territorium. Den har en toppfart på 370 km/t - målet er å få den opp i 400. Bilen er blitt kjørt av tidligere statsminister Koizumi.  Foto: Knut Moberg
SHOWETS UNDERLIGSTE: Eliica heter denne studien som Keio University fikk anledning til å stille ut i den spesielle "Smart Mobility"-seksjonen. Batteridrevet og med åtte hjul klarer den 0 til 100 km/t på fire sekunder - som er i seriøst Porsche-territorium. Den har en toppfart på 370 km/t - målet er å få den opp i 400. Bilen er blitt kjørt av tidligere statsminister Koizumi. Foto: Knut MobergVis mer

Videokavalkade: Tokyo 2011

Den holdes annethvert år og er japansk bilindustris utstillingsvindu mot verden.

Men bilutstillingen i Tokyo er mer enn det. Her vises spennende alternative forslag til løsninger for individuell mobilitet, som vi kan se eksempler på i denne videoen. Den er en samling inntrykk fanget av en som besøkte messen på åpningsdagen "minus én" - dagen forbeholdt presse, fagfolk og funksjonshemmede.

Volkswagen slo til

Utstillingen var den 42. og markerte Tokyo Motor Shows retur til selve Tokyo by, etter å ha vært organisert i utkanten de siste 24 årene. Bilmessen i Tokyo er en av verdens mest besøkte, men er relativt kompakt og dominert av de japanske produsentene, selv om Volkswagen spesielt markerte sine ambisjoner om verdenslederskap med to verdensnyheter: Passat Alltrack og det spektakulære SUV-konseptet Cross Coupe.

Forkortet

Snedig Toyota-modell beregnet på én person. Foto: Knut Moberg
Snedig Toyota-modell beregnet på én person. Foto: Knut Moberg Vis mer


I år ble messen besøkt av 842.600 mennesker. I 2007 var de mange flere - cirka 1,5 millioner - men messen varte da i 17 dager mot 10 dager i desember 2011.

Videoen åpner med et lite "Kobot-show". En Kobot er en miks av kjøretøy og robot, tar liten plass og er ekstremt fleksibel. En spennende løsning for den ovenfor nevnte individuelle mobiliteten i bymiljøet. De meget spesielle "bilene" er utviklet i løpet av 2011 av et selskap med det velklingende navnet Kowa Tmsuk.

I denne videoen har vi speedet opp hele Tokyo Motor Show så du kan få med deg det meste på under fem minutter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tokyo Motor Show 2011 - video:

Video: Knut Moberg, Redigering: Per Ervland


Her finner du mange av nyhetene fra Tokyo Motor Show 2011.