VIDEO: Teknologien bak Toyota iQ

Den er bare 299 centimeter lang. Likevel har Toyota klart å få plass til fire sitteplasser. Hvordan har de klart det?

Dagens filmsnutt
  
Produsent: ToyotaLengde: 02:51 min
Tema: Toyota iQ - plassutnyttelseLyd: Ja, engelsk tale
Bruk din kritiske sans
 
Vær klar over at denne filmen er finansiert av den aktuelle bilprodusenten. Dermed formidles naturlig nok et mest mulig positivt bilde av den aktuelle modellen og/eller teknologiene. Filmsnutten er altså ikke et redaksjonelt eller objektivt DinSide-produkt.
 
Grunnen til at vi likevel velger å vise deg filmen, er at den gir visuell og/eller akustisk informasjon som vanskelig lar seg gjenskape i tekst eller stillbilder. Mange av filmene vi har valgt å vise inneholder også nyttige animasjoner som på en lettfattelig måte forklarer kompliserte tekniske løsninger. Flere av dem har dessuten sterke estetiske kvaliteter.
 
Vi har uansett tillit til at du som DinSide-leser evner å skille mellom disse filmsnuttene og redaksjonelle DinSide-artikler. Dessuten vil du i tilknytning til filmsnuttene alltid finne lenker til relaterte DinSide-artikler. Ved å klikke på disse vil du finne redaksjonelle og objektive omtaler av den aktuelle modellen og/eller teknologiene, deriblant grundige tester og prøvekjøringer.

Toyota iQ var ikke bare verdens første bil med bakrutekollisjonspute. iQ er også verdens minste fireseter. I dagens videosnutt forklarer Toyota hvordan de ved hjelp av seks nyskapende løsninger klarte å plassere fire sitteplasser i en bil som er 76,5 centimeter kortere enn småbilen Yaris.