VIDEO: Nye Toyota Prius

Den klarer seg med 0,39 liter bensin per mil og slipper bare ut 89 gram CO2 per kilometer. Hvordan har Toyota klart det.

Var du blant de mange som leste vår prøvekjøring av tredje generasjon Prius på tirsdag? Da er det stor sannsynlighet for at den spesielle bilen pirret din nysgjerrighet. Derfor velger vi i dag å vise deg to Toyota-videoer som vil gi deg ytterligere innsikt i Toyotas hybridteknologi.

Den første videoen tar for seg de teknologiske løsningene og viser blant annet hvordan Toyota har kombinert parallell- og seriehybridteknologi i en fullhybridløsning. Den andre videoen tar for hele bilens livsløp i et klimaperspektiv og viser blant annet hvordan Toyota har tatt i bruk klimavennlig teknologi i sin japanske Prius-fabrikk.

Denne videoen er interessant i seg selv, men blir spesiell aktuell fordi det på internett til stadighet dukker opp påstander om at Prius er særdeles ressurskrevende å bygge og dermed er en miljøversting. Blant annet har det oppstått en urban legende som tilsier at en Prius har større vugge til grav-utslipp av CO2 enn en Hummer. Om du skal velge å tro på slike påstander, eller om du i stedet velger å legge din lit til Toyota, får bli opp til deg. Men i videoen under har du i hvert fall muligheten til å få med deg Toyotas versjon av saken.

Dagens filmsnutt 1
  
Produsent: ToyotaLengde: 04:58 min
Tema: Toyota Prius IIILyd: Ja, engelsk tale
Dagens filmsnutt 2
  
Produsent: ToyotaLengde: 05:21 min
Tema: Toyota Prius III - vugge til gravLyd: Ja, engelsk tale
Bruk din kritiske sans
 
Vær klar over at denne filmen er finansiert av den aktuelle bilprodusenten. Dermed formidles naturlig nok et mest mulig positivt bilde av den aktuelle modellen og/eller teknologiene. Filmsnutten er altså ikke et redaksjonelt eller objektivt DinSide-produkt.
 
Grunnen til at vi likevel velger å vise deg filmen, er at den gir visuell og/eller akustisk informasjon som vanskelig lar seg gjenskape i tekst eller stillbilder. Mange av filmene vi har valgt å vise inneholder også nyttige animasjoner som på en lettfattelig måte forklarer kompliserte tekniske løsninger. Flere av dem har dessuten sterke estetiske kvaliteter.
 
Vi har uansett tillit til at du som DinSide-leser evner å skille mellom disse filmsnuttene og redaksjonelle DinSide-artikler. Dessuten vil du i tilknytning til filmsnuttene alltid finne lenker til relaterte DinSide-artikler. Ved å klikke på disse vil du finne redaksjonelle og objektive omtaler av den aktuelle modellen og/eller teknologiene, deriblant grundige tester og prøvekjøringer.