VIDEO: Den vakreste 911-utgaven

I dagens filmsnutt får du stifte bekjentskap med det som etter vårt syn er det vakreste medlemmet i 911-familien.

VIDEO: Den vakreste 911-utgaven
Publisert
Sist oppdatert

Utfasingen av forrige generasjon 911 - 996 - startet sommeren 2004 med introduksjonen av 997-utgaven av 911 Carrera Coupé. Deretter, våren 2005, kom 911 Carrera Cabriolet, før turen kom til 911 GT3 i mai 2006. I juni 2006 ble 911 Turbo introdusert, tett etterfulgt av ekstrembilen 911 GT3 RS i september. 911 Targa var altså den sjette 997-varianten da den ble lansert for ett år siden i november 2006. 911 GT2, som vi nylig viste her på DinSide, blir den syvende varianten når den lanseres våren 2008.

41 år gammel tradisjon

Men i dag skal det altså dreie seg om Targa. Første generasjon 911 Targa kom allerede i 1966 og var nærmest en cabriolet med en kraftig veltebøyle. 41 år senere er det ikke så mye ved 911 Targa som minner om kabriolet. Tvert i mot - den som velger en kritisk innfallsvinkel vil kunne avfeie Targa-utgaven som en 911 med stor takluke.

1,5 kvadratmeter glass

VIDEO: Den vakreste 911-utgaven


Så enkelt er det imidlertid ikke. For det første er det ikke en vanlig takluke vi her snakker om, men et stort glasstak. Glasstaket strekker seg hele veien fra tverrligger til bakrute, og slipper dermed mye lys inn i Targa-kupeen. I tillegg er bakruten større og flatere enn den vi finner i Carrera Coupé. Sammen utgjør glasstaket og bakruten hele 1,5 kvadratmeter.

Bakrute som kan åpnes

Er 911 Targa dermed en uinteressant 911-variant? Nei, 911 Targa har faktisk et par kort i ermet. For det første kan den store bakruten åpnes, noe som gir greiere adgang til bagasjerommet - eller "baksetene" som Porsche velger å kalle området bak forsetene. Den ordinære Carrera Coupé har i stedet en fastmontert bakrute, noe som betyr at forseteryggene må vippes frem og at all inn- og utlasting må foregå gjennom sidedørene.

Lekre eksteriør-detaljer

I tillegg kan 911 Targa skilte med et par designmessige lekkerbiskener som etter vårt gjør Targa til den vakreste 911-varianten. Den som kikker nærmere på de bakre siderutene vil nemlig legge merke til at disse har en skarp og spiss avslutning. Dette i motsetning til de ordinære 911-sidevinduene, som avsluttes på en myk og avrundet måte.

VIDEO: Den vakreste 911-utgaven


911 Targa har også blitt utrustet med to lekre aluminiums-lister som strekker seg fra sidespeilene til nedre del av C-stolpene. Dette, sammen med det spesielle glasstaket og den store, flate bakruten gir 911 Targa en egen, linjelekker og moderne identitet. Når det er sagt, så må det også understrekes at vi fant svakheter ved 911 Targa da vi prøvekjørte bilen i Portugal.

Kun firehjulsdrift

Mens 911 Carrera Coupé- og Cabriolet-kunder kan velge mellom bakhjuls- og firehjulsdrift, vil 911 Targa kun bli levert med drift på alle fire. Dette i motsetning til tidligere Targa-generasjoner, som alltid har vært bakhjulsdrevne.

Eksklusiv garasje

Dagens filmsnutt er - som vanlig når vi snakker Porsche - svært profesjonelt gjennomført og frister med både vakre bilder og flott musikk. I tillegg får vi en lekker og nyttig animasjon av firehjulsdrift-teknologien i Porsche 911 og adgang inn til det som må være blant verdens mest eksklusive garasjer.

Dagens filmsnutt
Produsent: PorscheLengde: 03.08 min
Tema: Porsche 911 Targa 4 og 4S (997)Lyd: Ja, naturlig og musikk
Bruk din kritiske sans
 
Vær klar over at denne filmen er finansiert av den aktuelle bilprodusenten. Dermed formidles naturlig nok et mest mulig positivt bilde av den aktuelle modellen og/eller teknologiene. Filmsnutten er altså ikke et redaksjonelt eller objektivt DinSide-produkt.
 
Grunnen til at vi likevel velger å vise deg filmen, er at den gir visuell og/eller akustisk informasjon som vanskelig lar seg gjenskape i tekst eller stillbilder. Mange av filmene vi har valgt å vise inneholder også nyttige animasjoner som på en lettfattelig måte forklarer kompliserte tekniske løsninger. Flere av dem har dessuten sterke estetiske kvaliteter.
 
Vi har uansett tillit til at du som DinSide-leser evner å skille mellom disse filmsnuttene og redaksjonelle DinSide-artikler. Dessuten vil du i tilknytning til filmsnuttene alltid finne lenker til relaterte DinSide-artikler. Ved å klikke på disse vil du finne redaksjonelle og objektive omtaler av den aktuelle modellen og/eller teknologiene, deriblant grundige tester og prøvekjøringer.
Her finner du mer Porsche-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer