VIDEO: Citroëns geniale panser

Citroën C6 er den første bilen - og foreløpig eneste - som har oppnådd fire stjerner i Euro NCAPs påkjørseltest. Forklaringen er bilens enestående panser.

Publisert
Sist oppdatert

Citroën C6 - som ble introdusert her i landet sommeren 2006 - ble testet av Euro NCAP allerede i 2005 og utmerket seg ved imponerende resultater.

Ikke bare oppnådde bilen fem kollisjonsstjerner (34 poeng) og fire barnebeskyttelses-stjerner (38 poeng). I tillegg ble bilen den første som noen gang har blitt tildelt fire påkjørselstjerner (28 poeng).

Sjekk hva bilen din er verdt

Forklaringen bak det imponerende påkjørsel-resultatet er at C6 er den eneste serieproduserte bilen som kan skilte med et "aktivt panser".

Det aktive panseret, eller "pop-up bonnet", som Citroën selv kaller det, er designet for å hindre at menneskehoder knuses ved påkjørsel. I dagens filmsnutt viser Citroën hvordan den fotgjengervennlige teknologien fungerer.

Dagens filmsnutt
Produsent: CitroënLengde: 02.22 min
Tema: Citroën C6, aktiv fotgjengerbeskyttelseLyd: Musikk og engelsk tale
* Dagens filmsnutt er hentet fra en lengre film
Bruk din kritiske sans
 
Vær klar over at denne filmen er finansiert av den aktuelle bilprodusenten. Dermed formidles naturlig nok et mest mulig positivt bilde av den aktuelle modellen og/eller teknologiene. Filmsnutten er altså ikke et redaksjonelt eller objektivt DinSide-produkt.
 
Grunnen til at vi likevel velger å vise deg filmen, er at den gir visuell og/eller akustisk informasjon som vanskelig lar seg gjenskape i tekst eller stillbilder. Mange av filmene vi har valgt å vise inneholder også nyttige animasjoner som på en lettfattelig måte forklarer kompliserte tekniske løsninger. Flere av dem har dessuten sterke estetiske kvaliteter.
 
Vi har uansett tillit til at du som DinSide-leser evner å skille mellom disse filmsnuttene og redaksjonelle DinSide-artikler. Dessuten vil du i tilknytning til filmsnuttene alltid finne lenker til relaterte DinSide-artikler. Ved å klikke på disse vil du finne redaksjonelle og objektive omtaler av den aktuelle modellen og/eller teknologiene, deriblant grundige tester og prøvekjøringer.








Her finner du mer Citroën-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder





  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer