Vi rydder opp i Corolla-forvirringen

Toyota Corolla er en av Norges absolutt mest populære bilmodeller. Men i løpet av de kommende månedene vil Toyota snu opp ned på Corolla-paletten.

Kombiutgaven av Corolla har vært en storselger, men går i disse dager ut av produksjon.
Kombiutgaven av Corolla har vært en storselger, men går i disse dager ut av produksjon. Vis mer


Dagens Toyota Corolla, niende generasjon, har solgt svært godt her i landet helt siden den ble introdusert i 2002. I 2005 ble det solgt hele 6.200 Corollaer (inkludert Verso), noe som betød at Corolla ble Norges mest kjøpte bil med svært god margin. I år har det ikke Corolla-salget gått like strykende, men ved utgangen av oktober viste salgsstatistikken over 4.000 solgte eksemplarer, noe som gir en solid tredjeplass. Corolla har med andre ord vært en pengemaskin for den norske Toyota-importøren de siste årene.

I dag finnes det tre Corolla-versjoner; kombi, stasjonsvogn og sedan. I tillegg kommer fleksibilen Verso, som inntil i fjor gikk under navnet Corolla Verso. I løpet av de nærmeste månedene vil imidlertid tre av fire versjoner forsvinne, samtidig som to helt nye biler introduseres.

Corolla stasjonsvogn: Forsvinner

Corolla stasjonsvogn
Corolla stasjonsvogn Vis mer


Verdensbilen Corolla stasjonsvogn tas ut av produksjon i disse dager. Den norske importøren har imidlertid sikret seg en del eksemplarer og regner med å kunne tilby stasjonsvogner til omkring mai 2007. Toyota har nylig lansert en helt ny Corolla stasjonsvogn i Japan. Denne vil imidlertid ikke bli solgt i Europa. Med andre ord er det snart punktum for Corolla stasjonsvogn her i landet.

Corolla kombi: Erstattes av Auris

Auris
Auris Vis mer


Også kombi-utgaven av Corolla tas i disse dager ut av produksjon. Den norske importøren har imidlertid en del utgaver av verdens-modellen på lager. I mars overtas stafettpinnen av nykommeren Auris. Denne vil komme i både tre- og femdørsutgaver og vil bli tilgjengelig med fem motoralternativer: 1.4 og 1.6 bensin samt 1.4, 2.0 og 2.2 diesel. Ifølge den norske Toyota-importøren er Auris langt mer påkostet enn dagens Corolla. Likevel vil den ifølge samme kilde ligge på omlag samme prisnivå.

Corolla sedan: Modellskifte

Corolla sedan
Corolla sedan Vis mer


Også verdensbilen Corolla sedan tas i disse dager ut av produksjon. Men i mai kommer en helt ny Corolla sedan. Denne er betydelig større og mer påkostet enn dagens utgave. Prisene er ikke klare, men Toyota-importøren kan fortelle at bilen vil bli tilgjengelig med de samme motorene som Auris - minus 2.2 diesel. Sedan-utgaven vil altså bli alene om å forsvare Corolla-navnets ære. Og det kan bli vanskelig - sedaner er nemlig særdeles tungsolgte biler her i landet.

Verso: Fortsetter, får ansiktsløftning

Verso
Verso Vis mer


Europabilen Verso mistet altså Corolla-betegnelsen for en tid tilbake og er dermed ikke lenger et offisielt medlem av Corolla-familien. Dagens Verso, som i 2004 erstattet femseteren Corolla Verso, vil forbli i produksjon. Verso, som er en svært praktisk fleksibil med syv seter, vil forøvrig få en ansiktsløftning i løpet av 2007.

 • Store bilder av Auris finner du her.
 • Store bilder nye Corolla sedan finner du her.
 • Relaterte artikler:

 • Omtale av Auris
 • Omtale av nye Corolla sedan
 • Toyotas utrolig verden
 • Her finner du mer Toyota-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder