Vi regnet med dette

Brabus er kjent for å ta ut mye mer av motorene til Mercedes. Nå leverer de turbo til den siste AMG-motoren. Den store 6,2 literen som befinner seg i en rekke modeller.

Vi har liksom gått og ventet på at Mercedes skulle få ut fingeren å levere turbo til den store 6,2-literen som sitter i alle Mercedeser som heter 63 AMG. Det lå på mange måter i kortene at det ville bli neste trekk fra Stuttgart. Nå er det heller Brabus som lanserer biturbo montert på denne motoren.

Effektløft

De to turboladerne heiser effekten opp til 650 hestekrefter, noe som igjen sørger for en toppfart på 310 kilometer i timen. Bilen skal hete B63 Biturbo. Dette toppes med 23-tommers felger og en stylingpakke som heter Widestar.

Les også: Storsalg på luksusbiler. Kupp du har råd til?

Brabus har brukt to år på å utvikle bilen og har nok hatt en betydelig utviklingskostnad på denne bilen. Fra før har de god erfaring med å øke slagvolumet i eksisterende motorer samt ved å modifisere motorer som har turbo fra før - for eksempel dagens V12er som er mye brukt til diverse produkter fra Brabus.

Vi regner med at ettermontering av to turboer på denne bilen har skapt hodebry, men at det antagelig fungerer. De har blant annet funnet ut at det er best å la tre sylindre, og ikke fire, på hver side, drive turboene...


Høyre, venstre ...

De har også utstyrt motoren med høyresnurrende og en venstresnurrende turbo. Vanligvis har biturbo V-motorer høyresnurrende turboer på begge sider, men dette er i følge Brabus ikke ideelt. Derfor er høyre side av motoren utstyrt med en venstreroterende turbo for best mulig eksosflyt.

Brabus har nok lengtet etter en slik bil til krevende markeder og kanskje irritert seg over at ikke Mercedes har gjort dette selv. Porsche Cayenne Turbo har nok sanket mange kunder verden over og nå kommer også BMW med turboladete M-versjoner av X5 og X6 med 555 hestekrefter.

Brabus tar 650 hestekrefter ved 6.200 omdreininger og 850 newtonmeter fra 3.000 til 5.500 omdreininger. 0 til 100 klarer den på 4,2 sekunder og toppfarten er 310 kilometer i timen. Dekkene er i dimensjonen 315/25-23, naturlig nok på 23-tommers felger.