<strong><b>PARKERINGSBOT:</strong></b> De fleste klager på bøter ilagt på grunn av feil plassering av parkeringsbilletten. Foto: colourbox
PARKERINGSBOT: De fleste klager på bøter ilagt på grunn av feil plassering av parkeringsbilletten. Foto: colourbox Vis mer

Vi klager mer enn noensinne

I fjor nådde klager på parkeringsbøter nye høyder.

Publisert
Sist oppdatert

– I fjor fikk vi inn 4.216 klager, hvilket er det meste vi har fått inn i løpet av et år. Det har variert fra cirka 2.500 klager til det ovennevnte, sier sekretariatsleder i Parkeringsklagenemnda, Elin C. Greiff, til DinSide.

Parkeringsklagenemnda behandler klager på private parkeringsselskaper og andre som driver fjerningsvirksomhet eller parkeringshåndheving på privatrettslig grunnlag.

Det er altså dit du sender klagen dersom du mener du har blitt ilagt en feilaktig parkeringsbot, og du allerede har klaget og fått avslag hos parkeringsselskapet.

Men det er ingen vits i å klage hvis du oppfyller ett eller flere av disse punktene: Les saken her

41 prosent får medhold

– Totalt er det 41 prosent av klagene som har fått medhold, forteller Greiff i Parkeringsklagenemnda. Dette tallet inkluderer både medhold etter nemndsbehandling, medhold etter behandling i sekretariatet og saker som blir trukket av selskapene etter at klagen har kommet inn til nemnda, fortsetter sekretariatslederen.

  De 5 vanligste klageårsakene i 2010 var:
  1. Spørsmål om plassering av billett/p-tillatelse
  2. Annet
  3. Skilting/oppmerking
  4. Rimelighet
  5. Oppstilling/parkering utenfor anvist plass

Les også: Så dyr kan parkeringsboten bli

Flest klager i Oslo

Ikke overraskende kanskje, folketallet tatt i betraktning, er det oslofolk som klager mest på parkeringsbøtene. Tre av Norges fire største byer befinner seg på topplisten, men Norges tredje største by, Trondheim, er ikke med i klagetoppen.

  De fem kommunene med flest klager er:
  1. Oslo
  2. Bærum
  3. Bergen
  4. Stavanger
  5. Drammen

Les også:
Ikke rart de fikk bot ... Se parkeringstabbene i Oslo
Klager på parkeringsboten blir lagret

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer