SJEKKE LUFTTRYKKET? Det er hjelp å få til enkelt vedlikehold på bilen, selv om noen av bensinstasjonene sliter med utstyret. Foto: Berit B. Njarga
SJEKKE LUFTTRYKKET? Det er hjelp å få til enkelt vedlikehold på bilen, selv om noen av bensinstasjonene sliter med utstyret. Foto: Berit B. NjargaVis mer

Vi fikk hjelp på tre av fire stasjoner

Kun en av stasjonene manglet den nødvendige kompetansen.

Mange har en klar oppfatning om at dagens bensinstasjoner er mest opptatt av å selge mat og godteri, og slett ikke tilbyr enkelt vedlikehold som en del av servicen til kundene.

Men er dette tilfellet, eller kun et dårlig rykte? Det har DinSide testet ut.

Hjelp å få

Utstyrt med en gammel stasjonsvogn og et håpefullt blikk, har DinSide kjørt innom Statoil, Esso, Shell og YX i Gardermoen-området, for å be om hjelp til å sjekke lufttrykket i dekkene, og til å peile olje.

Resultatet av testen viste seg å være bedre enn forventet. For det var hjelp å få nesten overalt.

Kun hos en av de fire kjedene, nærmere bestemt på YX i Sørumsand, måtte ekspeditøren beklage seg med at han ikke visste verken hvordan man sjekker luftttrykk eller peiler olje.

"Du skulle kommet tidligere i dag, da var han som kan det, her" var beklagelsen vi fikk da vi ba om hjelp fra den hyggelige, unge mannen i kassen.

For selv om det ikke var hjelp å få hos YX, var det jevnt over en hyggelig opplevelse å måtte be om hjelp på samtlige bensinstasjoner.

Les også: mindre forskjell på bensinen enn du kanskje tror

FULL POTT: Det var ingenting å si på servicen hos Statoil på Eidsvoll Verk. Foto: Berit B. Njarga
FULL POTT: Det var ingenting å si på servicen hos Statoil på Eidsvoll Verk. Foto: Berit B. Njarga Vis mer


Slik gikk det da vi ba om hjelp på bensinstasjonene:

 • Statoil, Eidsvoll verk

 • Her gikk det knirkefritt å få hjelp til å sjekke lufttrykk på samtlige fire dekk, og å få peilet olje på bilen. En hyggelig dame utførte jobben samtidig som hun lærte oss hvordan man gjør det.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

 • Esso, Gardermoen

 • Hadde lufttrykkmåleren virket, ville vi fått hjelp til å måle trykk i dekkene, men den var i ustand. Derimot fikk vi hjelp til å peile olje, og også til å fylle på den nyinnkjøpte spylervæsken.

 • Shell, Jessheim

 • Tilfeldighetene ville at lufttrykkmåleren også her var ødelagt akkurat da DinSide var innom. Men mannen i kassa ble velvillig med ut for å peile olje på bilen.

 • YX, Sørumsand

 • Den unge ekspeditøren kunne dessverre ikke hjelpe til med verken å sjekke lufttrykk eller å peile olje, da han ikke visste hvordan det gjøres. Han kunne bare bidra med en enkel forklaring på hvordan det gjøres.

  Vi skal ikke utlede resultater fra enkeltstasjoner i et område til å gjelde forholdene for alle stasjoner i området, eller i den enkelte kjeden. Vi kan imidlertid konkludere med at våre fire stikkprøver ga et mer positivt resultat enn vi hadde fryktet.

  Les også: Sjekk her om bilen er forberedt på kulda