Illustrasjonsbilde fra www.finn.no.
Illustrasjonsbilde fra www.finn.no.Vis mer

Vi anbefaler billige kabrioleter

Mange drømmer om kabriolet. Klarer du å gjøre høstkuppet?

Tidligere i sommer hadde vi en sak om biler til 30.000 kroner og biler til 50.000 kroner. Nå, siden sommeren er på hell og det endelig har blitt kaldt og guffent, tenkte vi at vi skulle kline til med en sak om kabrioleter.

Tanken bak er at en god del vil selge kabrioleter nå før vinteren kommer og at det kan være mulig å gjøre et kupp.

Tidligere har vi vært svært strenge med hvilke merker og modeller vi har anbefalt, og holdt oss helt helt bundet opp mot lister over hvilke biler som har minst feil.

Vi snakker da om disse lenkene:

De beste 7 år gamle bilene.
De beste 10 år gamle bilene.
Se også listen over de beste merkene.

Husk også å ikke kjøpe andres gjeld.

Når det gjelder kabriolet er ikke dette fult så enkelt siden det knapt finnes kabriolet i toppsjiktet. Vel og merke i fornuftige prisklasser. Porsche ligger jevnt høyt med både 911 og Boxster, men vi kan likevel ikke anbefale disse ukritisk. Dette er entusiastbiler.

MX-5

Én bil stikker seg derimot frem bortimot uansett hvordan vi vrir og vrenger på denne materien. Det er Mazda MX-5. Den holder seg nogen lunde sammensatt og får til stadighet gode skussmål i undersøkelser. Og her klaffer det skikkelig. MX-5 er en veldig morsom bil med riktig oppsett med langsmontert motor og bakhjulsdrift. Kupéen har to seter langt bak i bilen. Stort sett friske motorer gjør dette til en bil som vi kan anbefale.

Her finner du MX-5 til under 100.000 kroner. Husk at alle "være varsom-regler" i høyeste grad gjelder her også.

Og her et godt eksempel på at man ikke trenger mer enn 45.000 kroner.

Pass på

Det ser ut som om det er mulig å få helt ok biler ganske langt ned i pris, men dette er biler som både kan være eid av entusiaster som liker å holde dem i orden, og ikke minst entusiaster som liker å kjøre dem. Da tenker vi på hard kjøring som betyr hard bruk av gassen og generelt mye belastning av bilen.

Sjekk servicer, se opp for harelabbstempling og ikke alle verkstedstempler er på langt nær like verdifullle. EU-godkjenning er viktig. Sjekk også rust, registerreimer og andre større slitedeler.

Er den tett?

Sjekk at kabrioleten du ser etter er tett, eller i hvert fall bortimot! Vi tror neppe du finner en gammel kabriolet som helt tett, men sjekk så godt du klarer. Høytrykksspyler er en god men svært hard test som de fleste biler ikke klarer, men strengt tatt skal det ikke komme vann inn i bilen.

Se opp

Som vi har sagt før angående gamle og billige biler er det viktig og tenke på at dette kan være biler med tvilsom sikkerhet, til tider dårlige kjøreegenskaper, og i kraft av alder, også generelt forholdsvis slitne. Men hvis man følger med på våre anbefalinger mener vi det er mulig å skaffe seg en snerten sommerbil til en billig penge.

Vi har holdt oss under 100.000 kroner denne gangen og forsøkt å finne fine biler som kan gi en positiv opplevelse i sommervarmen neste år.

Mercedes SLK.

Saab 9-3 kabriolet.

Mazda MX-5.

Smart Crossblade.

BMW Z3. (OBS: grelle farger)

Volkswagen Golf.

En Golf til.

Honda CRX (ikke helt kabriolet, men nesten)


Fiat Barchetta.

Til slutt: Pass deg for andres gjeld.

Lykke til med jakten.