Vi anbefaler biler til 50.000

Dette er fortsatt en utfordring, men vi har plukket litt i listene, og det fullt mulig å gjøre gode kjøp her.

Tidligere i sommer hadde vi en sak om biler til 30.000 kroner. Helt nede i denne prisklassen er det mulig å få tak i greie biler som er EU-godkjent og nogenlunde brukbare. Det er EU-godkjenningen som er viktig. Passerer den ikke her kan man dessverre ryke på store regninger siden biler i denne prisklassen både kan være plaget med rust og andre tildels store feil. Finner man derimot riktige biler snakker vi om kupp. Nylig godkjente biler kan man jo holde gående med syltestrikk og binders over en viss tid.

Husk at en EU-godkjent bil til 50.000 kroner kan være et betydelig bedre kjøp enn en bil som skal EU-godkjennes om kort tid, og som koster 40.000.

Se opp

Det er viktig å være klar over at dette også er gamle biler med tvilsom sikkerhet, til tider dårlige kjøreegenskaper, og i kraft av alder, også generelt forholdsvis slitne. Men vil man ha bil og kontoen er slunken, er det ikke annet å gjøre, man må fire på kravene.

Vi har nå beveget oss opp til 50.000 kroner, og i følge våre lister er det fortsatt japanske biler man skal holde seg til. Det er vanskelig å være bastant så langt ned i pris, men det er japanske biler som gjennomgående gjør det bra.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De beste 7 år gamle bilene.
De beste 10 år gamle bilene.
Se også listen over de beste merkene.

Det kommer også et eksempel på en bil med feil farge, feil modell, feil antall dører, feil utseende osv. Det som derimot er viktig her, er at du får en svært bra bil med lav kilometerstand til en veldig bra pris. Lenk til annonsen.

Det virker som om det er viktig å følge med nøye i denne prisklassen. I blant dukker det opp reglerette kupp. Dette er kjedelige biler, som kan være kjørt av forsiktige mennesker og som i følgene listene våre har rimelig god kvalitet.

Slik har vi søkt etter biler: Vi har søkt etter Honda, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Subaru og Toyota. Deretter setter du maksmalpris til 50.000 kroner og sorterer slik at de dyreste ligger øverst. Da slipper du lese om alt som er priset til én krone. Deretter legger du inn en maksimal kjørelengde på 160.000 kilometer. Man kan jo også lege til et fritekst ord. For eksempel kan man prøve med kupp, tilbud og ny pris.

Her er den ferdig.

Eksempler fra søket over

Mitsubishi Lancer.

Mitsibishi Colt.

Toyota Carina.

Mazda 323 med defekt revers! Svært lav kilometer og ikke minst lav pris.

Mazda 323.

Ellers er det faktisk mange fine biler i denne prisklassen. Se etter Honda Accord, Honda Civic! Vi søkte også etter "damekjørt"... Det gir en del treff.

Til slutt tar vi med er par sportsbiler. Vi er klar over at vi anbefaler veldig triste biler her, men vi prioriterer driftsikkerhet og kostnader fremfor "kulhet". Men, selv om budsjettet er trangt kan man også finnes noe litt morsommere. Sportsbiler kjøres gjerne litt tøffere og MX-5 trygler jo nærmest om å bli grisekjørt.

Toyota Celica GT kabriolet.

Mazda MX-5.

En MX-5 til.

Til slutt: Pass deg for andres gjeld.

Lykke til med jakten.