Som dere kan se. Mitsubishi Lancer til en hyggelig pris. Det selger! Foto: Faksimile fra www.finn.no
Som dere kan se. Mitsubishi Lancer til en hyggelig pris. Det selger! Foto: Faksimile fra www.finn.noVis mer

Vi anbefaler biler til 30.000

Dette er ikke lett, men ved å være både forsiktig og ikke minst grundig bør det være mulig å få til noe.

Det begrenser seg ganske tidlig hva man kan forlange i denne prisklassen. Er bilen noenlunde rustfri og funksjonsdyktig er det omtrent så langt man kan strekke strikken.

Hvis man likevel skulle komme i den luksusposisjon å kunne gjøre noen valg, så gjelder det samme her som ellers:

Så mange dører som mulig, kurrant farge, riktig utstyr for den tiden og ikke minst oversikt over historikk og vedlikehold.

Det er viktig å være klar over at dette er gamle biler med tvilsom sikkerhet, til tider dårlige kjøreegenskaper, i kraft av alder kan de også være både oppbrukt og generelt forholdsvis slitne. Men vil man han bil og kontoen er tom, er det ikke annet å gjøre. Man må fire på kravene.

I denne prisklassen gjelder det å følge med. Det finnes mye søppel som aldri blir solgt, og det kommer blinkskudd som går unna med en gang. Skal du finne de må du jakte!

Her starter du!

Vi tar først utgangspunkt i listene over bruktbiler som holder mål:

De beste 7 år gamle bilene.
De beste 10 år gamle bilene.
Se også listen over de beste merkene.

Man ser her helt soleklart hva man skal satse på. Japansk! Det er stort sett Toyota som hevder seg, men det er også litt Subaru, Mitsubishi, Honda og Mazda innimellom. Opel, Volkswagen, Ford, Audi, BMW, Peugeot osv. er ikke noe tema i denne sammenhengen.

Mazda 626

Vi begynner med den morsomste. Her har vi et virkelig "smykke". En perle av en Mazda 626 med svært lav kilometerstand selges til kroner 15.000 kroner. Teksten i annonsen er også såpass morsom at den er leseverdig i seg selv.
Annonse for Mazda 626.

Toyota Corolla

Denne bilen her ser rimelig hel og pen ut. Forholdsvis lav kilometerstand og ikke minst lav pris. Normalt er en slik bil rimelig bra og kan by på mange år med bilkjøring. Den er også EU-godkjent frem til mars 2011.
Annonse for Toyota Corolla.

Mitsubishi Lancer

Stasjonsvogn med hengerfeste og skiboks. Lav kilometer, alle hjul og nødvendig utstyr følger med. EU-godkjent frem til mai 2011.
Annonse for Mitsubishi Lancer.

Nissan Micra

Vi trodde egentlig at Nissan Micra var en rimelig bra bil, men den kom ekstremt dårlig ut på oversikten over 10 år gamle biler. Den ligger faktisk og vaker helt nede med Volkswagen, Audi, Opel, Hyundai og Peugeot. Da er det i hvert fall grunn til å være skeptisk, og ikke minst grundig når det gjelder denne bilen. Vårt inntrykk er likevel at mange er fornøyd med sin Micra, det kan kanskje også du bli:
Annonse for Nissan Micra.

Toyota Carina

Litt tvilsom kilometerstand på denne bilen, men vi antar at det er 328.000 det er snakk om. Ekstremt langt, men det virker som om den har fått stellet sitt. EU er også ok. Bilen har hatt en eier, noe som betyr at bilen kan ha fått vedlikehold fra en som åpenbart skulle ha bilen lenge.
Annonse for Toyota Carina.

Honda Accord

Accord går for å være en fin bil. Selger sier den er feilfri. Det kan stemme det, men vi mener hull i karosseriet på grunn av rust er en feil. Ellers ser den veldig fin ut. En foroldsvis stor bil hvor det man trenger følger med. EU-godkjent frem til februar neste år.
Annonse for Honda Accord.

Toyota Supra

Vi avrunder med litt humor. Har du lyst på en legende av en sportsbil og kan skru selv. Og da mener vi ikke skru som i å skifte plugger og dekk. Vi mener å skru i ytterste konsekvens.
Sjekk denne "vogna" her.

Til slutt anbefaler vi også denne lenken. Den lenker til svært mye nyttig.

Til slutt: Pass deg for andres gjeld.

Lykke til med jakten. Start med lenken under.

Et godt utgangspunkt for finne en brukbar bruktbil til 30.000 kroner.