Verstingmotor i ny S-klasse

På testkjøringen av ny S-klasse med logoen S600 på bagasjelokket, mener vi å huske at den ikke var spesielt slapp. Likevel ser det ut som større motor er på vei.

Foto: "Roansa".
Foto: "Roansa". Vis mer

Verstingmotor i ny S-klasse

  1. Store bilder
Foto: "Roansa".
Foto: "Roansa". Vis mer


Man kan si mye om Mercedes, og det som er sikkert er at merket har større utfordringer nå enn på lenge. Både kvalitetsproblemer og dårlig salg er noe av det som plager Mercedes-fabrikken. Men, på ett punkt er det ingen som slår Mercedes, og det er utvalget de har av store motorer. Det rett og slett kryr av motorer med over 500 og til og med over 600 hestekrefter.

En liten oversikt

En V8 med kompressor finnes med både 476, 500 og 582 hestekrefter i en rekke biler. I tillegg har SLR en variant med 626 hestekrefter. I tillegg har det kommet en ny V8 uten kompressor med 510 hestekrefter som også er annonsert i flere Mercedes-modeller. V12-motoren med turbo har 500 hestekrefter på det minste. Oppgraderingen til ny S-klasse var beskjeden, men effekten steg med 17 hestekrefter til 517. I tillegg finnes den i Maybach med 550 hestekrefter, og i alle modellene som heter 65 AMG hvor den har 612 hestekrefter. I den utførelsen leverer den også voksne 1.000 newtonmeter.

Ny S65

Vi synes det ser ut som det er en 65 AMG som blir testet på disse bildene. Luftinntaket foran, bremseutrustningen og de fire pipene som stikker ut bak forteller en god del om hva dette er. Det er i så fall ikke så rart Mercedes er så raskt på banen med en AMG-versjon av ny S-klasse. Både motoren og bilen er jo klar. Det er bare å koble delene sammen. Vi regner med at akselerasjonen fra 0 til 100 vil i ligge på lave firere. S600 med 517 hestekrefter og 830 newtonmeter ligger på 4,6 sekunder på den samme øvelsen. (Se prøvekjøring lenger ned).

Mercedes henger litt etter på girkassefronten. På ny S-klasse har alle modellene 7-trinns girkasser, mens 600 kun har fem gir. Vi regner med at en S65 AMG også kun får femtrinns kasse. Litt synd, men det går greit. Det er nok krefter uansett.

Lanseringen er nok ikke langt unna. I forhold til hvor tildekket denne bilen er dukker den nok opp hvert øyeblikk.

Store spionbilder av fremtidige Mercedes S65 AMG finner du her.

Testkjøring av CL65 AMG finner du her.

Testkjøring av nye S500 og S600 finner du her.

Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder