Foto: eb.andriuolo
Foto: eb.andriuoloVis mer

Versting blir verre 2

BMW mener kanskje M-modellene begynner å bli litt vel brukervennlige. Nå kommer det en ekstremversjon.

For sjåfører med svært høye ambisjoner om sportslig kjøring kommer det nå en oppgradert/nedgradert versjon av M3. Grunnen til at vi ikke helt har bestemt oss er at sammen med ekstremt sportslige biler følger det gjerne på med dårlig komfort i tillegg.

Vi mener også at M-bilene til tider kan virke vel brukervennlige og lettkjørte. Den siste varianten av sorten hadde både høy bakkeklaring, firehjulsdrift, fire greie seter og en lettforståelig automatgirkasse. Vi snakker om X6 M - lenk til den kjøringen nederst i saken.

Lett versjon

Allerede på lanseringen av dagens M3 stusset vi litt over vekten på bilen. Den klokket enn på 1.655 kilo og fremstår dermed ikke som veldig lett. I denne nye M3 GTS er mye interiør fjernet og karosseriet har blitt modifisert med karbontak. I tilegg har den eksosanlegg i titan, spesielt lett midtkonsoll og lette dørdeksler.

M3 GTS har også bur, fester for sekspunktseler og skålseter uten nevneverdig mye polstring.

Vekten ligger nå på 1.500 kilo. M3 GTS er omtrent det samme som BMW gjorde med forrige M3 som kom som CSL - en lettere og sprekere versjon.

Foto: eb.andriuolo
Foto: eb.andriuolo
Foto: eb.andriuolo
Foto: eb.andriuolo
Foto: eb.andriuolo


Mer effekt

Nylig har dere lest om Mercedes C 63 AMG som har fått en ekstra ladning hestekrefter. Hos Mercedes var bildematerialet dårlig. Hos BMW er utvalget av tekniske data dårlig. Ikke mye er oppgitt utover vekt og effekt som stiger til 450 hestekrefter. M3 GTS får dermed 30 hestekrefter ekstra i tillegg til dagens versjon. Slagvolumet øker fra 4 til 4,4 liter og vi regner med at det medfører en pen økning i dreiemoment.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Girkassa er en syvtrinns dobbelkløtsj automatgirkasse som også finnes til vanlig M3. Denne er ytterligere tilpasset til M3 GTS og kan kjøres som en automatkasse eller i manuell modus med vippehendler bak rattet.

Bilen er på markedet våren 2010.

Her finner du testkjøring av BMW M3.

Her finner du testkjøring av BMW X6 M.