Verkstedene taper - du tjener

Ifølge en reportasje i bladet MotorBransjen, har elbiler et lavere servicebehov enn dagens biler. Det kan bety rimeligere bilhold for deg.

Ifølge bransjebladet MotorBransjen har elbiler lavere servicekostnader enn tradisjonelle biler med forbrenningsmotor. Blant annet slipper elbil-eiere å skifte motorolje. Ifølge MotorBransjen utgjør salg av olje halvparten av norske bilverksteders inntjening. Foto: Per Ervland
Ifølge bransjebladet MotorBransjen har elbiler lavere servicekostnader enn tradisjonelle biler med forbrenningsmotor. Blant annet slipper elbil-eiere å skifte motorolje. Ifølge MotorBransjen utgjør salg av olje halvparten av norske bilverksteders inntjening. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor høst skrev vi artikkelen "De fantastiske elbil-fordelene" der vi blant annet ramset opp en lang rekke økonomiske gevinster knyttet til elbiler. Det vi imidlertid ikke skrev, er at mange elbil-eiere sannsynligvis også vil kunne glede seg over lavere service-kostnader.

Motorolje

Dette hevdes i en reportasje i bransjebladet MotorBransjen. Under overskriften "Stor utfordring for servicemarkedet" har bladet snakket med en rekke eksperter og konkluderer med at elbiler har mindre behov for service og vedlikehold enn klassiske biler med forbrenningsmotor.

Blant annet opplyser MotorBransjen at halvparten norske bilverksteders inntjening stammer fra salg av motorolje. Som elbileier er nettopp motoroljeskift et av servicebehovene man slipper unna.

Få elbiler …

Nissan lover at elbilen Leaf vil bli introdusert her i landet neste år. Foto: Nissan
Nissan lover at elbilen Leaf vil bli introdusert her i landet neste år. Foto: Nissan Vis mer


Det er nok ingen umiddelbar grunn for panikk for norske bilverksteder, den norske elbilbestanden er foreløpig begrenset til snaue 3.000 biler. Og i skrivende stund har norske elbilkunder svært få modeller å velge mellom.

… foreløpig

I løpet av de nærmeste par årene vil imidlertid Buddy, Reva og Think få selskap av flere spennende modeller. Mitsubishi i-MiEV og Nissan Leaf vil være blant de to første som kommer i salg i Norge, men en rekke bilprodusenter har kunngjort at de vil lansere elbilmodeller i løpet av de nærmeste to til tre årene. En av dem er Volkswagen, som lover at Golf vil komme som elbil i 2013.

Fristende perspektiver

Hvis dagens elbil-fordeler opprettholdes, vil elbil-salget garantert få et kraftig løft så snart modeller med god plass og rekkevidde kommer på markedet. Satser du på å bli en av dem? Vel, da vil du inntil videre blant annet kunne glede deg over gratis passering av bomstasjoner, gratis parkering og lading på kommunale plasser, superlav årsavgift og lovlig kjøring i kollektivfelt. Samt lave serviceutgifter.

Kilder: Bladet MotorBransjen, bilnytt.no

Les også:

  • De fantastiske elbil-fordelene
  • Kjøp en liten bil
  • Renault: Nye elbiler
  • Mitsubishi: Ny elbil
  • Buddy: Ny modell
  • Reva: Nye modeller
  • De alternative drivstoffene - full oversikt
  • Kjøretips som sparer penger og miljø
  • DinSide Motors juveler