Foto: Knut Moberg
Foto: Knut MobergVis mer

Verdens sterkeste

Essen Motorshow har noe for (nesten) enhver smak. Og à propos smak...

ESSEN (DinSide Motor): Denne bilen, opprinnelig en Rolls-Royce Silver Shadow 1970-modell, er visstnok i daglig bruk - når den ikke flyttes fra den ene messen til den andre rundt om i verden. Vi fikk se den i Essen; den hadde première på SEMA-utstillingen i Las Vegas i fjor høst.

Spinnvilt

Eieren har to Rolls-Royce Silver Shadow, en av de virkelig klassiske luksusbilene fra nyere bilhistorie. Den ene ville han forvandle til noe virkelig vilt, og det har han etter vår mening greid, med god hjelp av Little Joe's Street Rod Shop og K&N Engineering, en kjent produsent blant annet av luftfiltere.

Bilen måtte slaktes for å få et fullstendig ettermarked-chassis montert (Chris Austin). Den har luftfjæring med individuell regulering på hvert hjul, den har bremser fra Wilwood og Riviera-felger fra Billet Specialties. Interiøret er overraskende smakfullt innredet i eksklusivt skinn.

Hemi V8

Men det er selvsagt under gjennom panseret, i motorrommet, det mest interessante befinner seg. Eieren var fast bestemt på at han skulle ha en hemi-motor til å drive monsteret, og det er en slik V8-maskin fra Chrysler, med et slagvolum på voksne 9,3 liter, som er montert der fremme. Den er kompressormatet og kan produsere 1.350 hestekrefter, noe som skal gjøre denne høyst uvanlige Silver Shadow til verdens sterkeste bil med Rolls-Royce-emblem. (Ja, vi vet at Rolls-Royce lager flymotorer som er adskillig kraftigere ...) Lystgass-foring er også plass.

Bilens verdi er anslått til 700.000 dollar eller i overkant av fire millioner kroner. I tilfelle import til Norge på nybilgrunnlag viser vår importkalkulator (som du finner her), at totalprisen ville ligge rett under 10 millioner.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Øyvind Blankvandsbråten
Foto: Stian Gihle