Verdens raskeste kupé

Med utgangspunkt i Mercedes CL har Brabus laget verdens kraftigste og raskeste kupé. 340 km/t er nå fasiten fra Brabus SV12 S Biturbo Coupe.

Påstanden er drøy, men vi tror både vi og Brabus har dekning for den. Riktignok er en bil som Bugatti Veyron med 1001 hestekrefter og en toppfart på over 400 kilometer i timen raskere, men den kan nødig kalles en kupé med sine to seter og sportsbilaktige midtmotor-layout.

Den nærmeste konkurrenten finner vi kanskje i Bentley Continental GT, men den stopper ved 318 km/t. Mercedes’ egen CL-versting, CL 65 AMG, er sperret på 250 kilometer i timen og dermed diskvalifisert.

Ferrari 599 GTB Fiorano er raskest i denne gjengen med 330 km/t, men med sine to seter er den ingen ekte kupé.

730 hester

Verdens raskeste kupé

Verdens raskeste kupé

  1. Store bilder


Kilden til den ekstreme fremdriften finner vi i Mercedes 5,5 liter store V12 biturbo-motor fra blant andre CL 600. Ved å øke slagvolumet til 6,3 liter og forsyne motoren med større turboladere og ladeluftkjøler, har man klart å øke effekten fra 517 til majestetiske 730 hestekrefter. Dreiemomentet er like imponerende med 1.320 newtonmeter, men av hensyn til drivverket er det begrenset til 1.100.

Se store bilder her

0-200 på 11,9

Disse voldsomme tallene sørger for at den digre og over to tonn tunge luksusbilen kaster deg fra stillestående til 100 på 4,0 sekunder. Etter ytterligere 7,9 sekunder kan du nå 200 km/t. Dersom du er redd for hjulspinn, kan bilen leveres med differensialbrems som sørger for å sende kreftene til det hjulet som har mest grep. Girkassen er selvsagt automatisk og har fem trinn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bedre aerodynamikk

Verdens raskeste kupé


De ekstreme fartsressursene stiller høye krav til aerodynamikken. Det har Brabus tatt på alvor og hevder å ha redusert løftekreftene over både for- og bakaksel. I tillegg sørger de store luftinntakene i fronten for å forsyne motoren og bremsene med nok kjøling. Helt bakerst kjennetegnes Brabus SV12 S Bitubo Coupe av en beskjeden hekkspoiler, krommede enderør og LED-lykter i bakfangeren.

Kunder kan for øvrig velge felger mellom 18 og 21 tommer. De største dekkene er i dimensjonen 295/30-21.

Forsterket understell og bremser

Mercedes standardmonterte anti-krengesystem ABC (active body control) er finkalibrert av Brabus og senker bilen 25 millimeter i forhold til orginalen. Modifiserte er også bremsene som nå har skiver opptil 380 x 36 millimeter.

  • Store bilder
  • Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder